Volvo V40 2013: CAN bus?

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: mv84, Vermogen (kw): 84

sinds enige tijd krijg ik in mijn Volvo D2 (2013) vlak na elkaar diverse storingsmeldingen op het dashboard, koeltemperatuur te hoog, ABS werkt niet meer, stuurbekrachtiging valt uit, airbag systeem uitgevallen, pedestrian protection system fail, ......
Vaak doet de snelheidsmeter op het dashboard het ook niet meer (dashboard blijft "branden" echter functioneert de snelheidsmeter heel vreemd, ineens op 0 km/uur, vervolgens weer de echte snelheid, weer op nul etc) en werken de knipperlichten ook niet meer. Check Engine Light is oranje. Ook krijgt de auto minder vermogen en wordt de stuurbekrachtiging minder. Na het uitzetten van de auto, kun je de auto normaal starten en lijken de klachten verdwenen (behalve check engine light). Garage heeft uitgelezen maar kon uit het veeltal aan storingen niets opmaken. Daarna bleef het 2 weken goed, geen enkele klacht (check engine bleef uit). Ineens vanuit het niets weer een scala aan storingen, van alles en nog wat. Na starten lijkt alles in orde behalve het check engine light (dat aan blijft). Recent is de waterpomp en de distributie riem vervangen. Vermoed dat het daar niets mee te doen heeft. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

tonyJ

Geplaatst door tonyJ , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Wat waren die foutcodes? (Exacte tekst en/of nummer)
En dan niet alleen van de motor, maar van alle systemen?

Mogelijk is je vermoeden correct en is er een storing die te maken heeft met de canbus.

ford3600, 1 jaar geleden

controleer de stekkers eens van de bcm onder het dashboardkastje berijkbaar door de voeten kuip te verwijderen mogenlijk vocht of zitten los

henk steven, 2 maanden geleden

Ik heb momenteel precies dezelfde storingen in ook een V40 D2 uit 2013. Mijn garage heeft alles nagekeken maar komt er niet uit. Storingen komt af en toe terug. Als die dan door de garage is uitgelezen en alle storingen zijn gereset, dan kan het zo weer maanden goed gaan.
Als je weet wat het probleem was hoor ik het heel graag.

tonyJ, 2 maanden geleden

Inmiddels de auto al een jaar ingeruild. Ik rijd nu een XC40 D4 AWD Inscription. Hele vooruitgang! Succes met vinden van de klacht, zelf heb ik nooit een antwoord op de klacht kunnen vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.