Volvo V40 1997: carterontluchting???

Bouwjaar: 1997, Motorinhoud (cc): 1900

als ik voor de motor staat en dan aan de rechterkant zit een zwart cilindervormig ding voor de rechtste cilinder. iemand zei mij dat het de carter ontluchting is er zitten zwarte slangen op die naar het luchtfilter gaan en uit het blok komen maar mijn vraag is er komt uit dat ding een vette wasem die op op de koelslangen ervoor terecht komt is dit een probleem en zo ja is dit op telossen door een pakking oid te vernieuwen bvd frank

dylantje

Geplaatst door dylantje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is inderdaad van de carterventilatie.
Olie/vochtafscheider geloof ik dat ze het noemen.
Ik kan niet uit je tekst halen waar die vette wasem vandaan komt.
Maar rond dat ding kan het wel eens zweten.
Waneer het niet ernstig is zal ik er niet veel aan doen alleen zo nu en dan schoonspuiten met een hoge druk reiniger op een daarvoor geschikte reiningsplaats (denk aan het milieu)
Anders zou ik dat potje demonteren wat oliebestendige siliconenkit aan de voet van dit potje doen en op nieuw monteren met een slang klem de andere slangen ook vast zetten met een slangklem.

dylantje (0), 20 jaar geleden

nou de wassem zit meer aan de bovenkant en komt dan op de grote koelslangen die er omheen zitten maar ik dacht misschien dat er pakkingen oid in dat ding zaten die te vernieuwen zijn maar ga eens een keer demonteren en kijk dan wel even verder bedankt al vast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.