Volvo 850: centrale deurvergrendeling alarm

Bouwjaar: 1996

VOLVO 850 weggebracht (gasprobleem). Monteur gebruikte afstandsbediening om de auto open te maken. (Ik nooit. Ding werkte af en toe niet enof kort met nieuwe batterijen. Ik zette de centrale vergrendeling er gewoon met de deursleutel op.) Auto is bij de monteur blijkbaar wel open gegaan maar is niet van alarm afgegaan. Zekering verwijderd. Alarm zwijgt sindsdien maar centrale vergrendeling werkt niet meer. Met afstandsbediening naar VOLVO-dealer geweest. Is vermoedelijk stuk. Heel lastig want alleen met deze, bij de auto horende afstandsbediening schijnt het alarm er weer af te kunnen. Ik ga er vanuit dat dat klopt. Vraag 1: Is dat ding te repareren en door wie dan? Vraag 2: Is er een manier om die centrale vergrendeling via de sleutel er terug op te zetten, zonder alarm, en hoe doe je dat of wie kan dat? (O ja. Gasprobleem is opgelost!)

EricNijmegen

Geplaatst door EricNijmegen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

afstands bediening openen en het drukschakelaartje doorsolderen of vernieuwen. Deze gaan wel eens stuk of los zitten. Ook kan de led (lichtdiode) los zitten of aan eenkant afgebroken zijn, dan werkt de afstandsbediening ook niet.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat voor alarm zit er in ?? Volvo guard 1, volvo guard 2, euroalarm, of een universeel alarm ??

EricNijmegen (0), 14 jaar geleden

Dankdank alvast voor de moeites.
@VOLVO Specialist: Gaat om een oud zwart dingetje met twee knoppen erop. Op de printplaat 205/1 en LB en nog ergens een soortement van dollarteken. Of dat een 1, 2 of nog anders is, geen idee.
@ Ruud: Geen LEDje te bekennen. Alleen een mottig, losliggend luidsprekertje.
Suggesties? Of opgeven en gewoon het alarm eruit (laten) knippen

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

Volvo guard 1 is met 1 knop en een ledje, dat is de omschreven reparatie. Heb geen ervaring met guard 2 (deze heeft 2 drukknoppen). Werkt hij ook niet als je de drukknopjes even overbrugt (puls geven) met een draadje?

EricNijmegen (0), 14 jaar geleden

Nee, geprobeerd. Doet niks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.