Volvo 940: CO

Bouwjaar: 1991

Hoi, mijn auto is afgekeurd op de CO waarde. Deze is veel te hoog. Bij warmlopen zakt de waarde richting (en onder) de 0.5% wat hij minimaal moet zijn voor een lambda sonde geregelde motor maar dan begint er iets te regelen en zie je de waarde helemaal oplopen tot boven de 3.5%. Na een tijdje zakt het weer en begint het hele circus weer opnieuw.
Voordat er te veel overhoop gehaald wordt heeft er iemand een tip waar als eerste naar te kijken? Het gaat om de 2.0l versie op LPG.
Bij voorbaat dank.
Hans

Volvorijder

Geplaatst door Volvorijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft hij dit op benzine ook? Wij hebben het ooit een keer gehad met een tempratuursensor. Er zitten er 2 in de cilinderkop en de ene van de motorregeleenheid was van slag.
Wij kwamen er met toevel achter doordat de motor even gedraaid had en wij de auto afzetten de koelfan begon te draaien.

Volvorijder (0), 19 jaar geleden

Op benzine is het probleem inderdaad ook aanwezig. Zal eens kijken of de sensor bij mij ook het probleem veroorzaakt. Bedankt voor de tip. Ik laat het nog weten of het geholpen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.