Volvo 740 1987: Contact slot?

Bouwjaar: 1987

Wanneer ik de sleutel in het contact slot geheel naar rechts draai slaat hij niet aan. Ik hoor alleen een tik (anwb zegt dat dit de afsluiters zijn en dat het aan het contactslot ligt). Het is een automaat en toen ik voorheen bijvoorbeeld in de drive stond, kon ik ook niet starten (zelfde tik, afsluiters dus...).
anwb heeft een draad gemonteerd aan de startmotor en moet ik het andere eind van deze draad aantikken op de plus pool van de accu zodat hij start, en start dan binnen vier slagen.....
Wie kan mij zeggen wat ik moet onderzoeken om dit euvel te verhelpen. Een nieuw contactslot plaatsen is een heel karwei denk ik??... Zou het ook aan de beveiliging, voor het niet starten wanneer de auto in z'n drive staat, kunnen liggen?? en hoe kan ik dat dan onderzoeken....

Alvast heel hartelijk dan voor het antwoord...
vr. gr.
Jako

jako4857

Geplaatst door jako4857 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ruurt (0) PRO, 20 jaar geleden

Je zou eens achterop het contactslot kunnen meten of er wel spanning komt op de draad die naar de startmotor gaat.
Als dit wel het geval is moet je in de richting van de startonderbreking van de selectie handel gaan denken. Meten is weten. Sterkte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.