Volvo V70: D5 Loopt niet lekker

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5 185pk

Hallo,

Ik heb hier een Volvo V70 D5 uit 2006 (nieuwmodel 185pk) staan en die loopt niet helemaal lekker rond en heb de volgende klachten maar kan er niks aan vinden. De motor loopt net of is het op 4 en halve cilinder en ploft wat in de Inlaat ook rammelt hij bovenin wel wat,Maar hij loopt wel op 5 want als je even een stekker van een verstuiver lostrekt dan hoor je duidelijk dat ie op 4 cil gaat lopen. Maar heb de auto uigelezen geen foutcodes, Verstuivers getest de Correctiewaarden waren goed, Lektest bleek goed geen overmatig verschil in lekopbrengst. Het merkwardige is dat de auto echter prima rijdt geen vermogens verlies, Rook o.i.d. Wie weet wat dit kan zijn? Tevens heb ik de klepdeksel gedemonteerd en gekeken dat tuimelaars kapot bleken te zijn maar kon ik niks aan zien of is dat moelijk te zien of die kapot zijn??

m.v.g.

Jan Freark

Jan Freark

Geplaatst door Jan Freark (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jongot (0) PRO, 13 jaar geleden

meestal breekt de stoter uit de cilinderkop waardoor de tuimelaar niet goed meer op zijn plek ligt.
in een ander geval breken ze wel eens af in het midden van de tuimelaar.

nog storings codes gelezen?

Jan Freark (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja ik heb hem uitgelezen en er zitten geen Foutcodes in. Tuimelaars zijn op het eerste gezicht nog netjes.

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Advies inlaatsysteem m.b.v. drukmeter op druk zetten om lekkage uit te sluiten.
EGR werkt 100% goed niet dat de klep niet helemaal goed sluit.( is vaak erg vervuild omdat deze achter gasklep gemonteerd zit)
Wervelklep heb je gecontroleerd?
Er is een schrijver dat vanaf een bepaald motornummer de klepstoters en tuimelaars vervangen worden , want je moet het zo zien als je klepstoter niet goed werkt je klep ook niet ver genoeg zou kunnen openen.
Controleer distributie timing ook.

Jan Freark (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik had van het schrijven gehoord en omdat deze bijna 300.000km heeft gelopen vervang ik de tuimelaars,klepstoters en riem ook alvast. De wervelklep heb ik nog niet gecontroleerd hoe kan ik dit doen en waar zit die? Egr klep schoonmaken is dus ook niet verkeerd.. Kun je daar ook makelijk bij?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.