Volvo V70 2004: Dasboard storing Temperatuur te hoog stop onmiddellijk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400

Ik had een rare storing, weet ook niet zeker hoe ik het heb opgelost.
Onder het rijden ging een rood lampje branden en de thermometer van de koelvloeistof schoot in het rood, plus de melding motortemperatuur te hoog, stop en zet de motor af.
Nu weet ik dat als je de motor afzet er geen stroming meer is, omdat de pomp stilstaat, de vloeistof kan gaan koken. Eerst maar gestopt en de motor stationair laten draaien, met de kachel op 50 en de ventilator aan en... de ramen open.
Niet helemaal toevallig heb ik een ELM(3nogwat) module om via bluetooth en app verschillende zaken uit te lezen en het mmc lampje uit te zetten. In de app een temperatuurmeter toegevoegd. die gaf een normale temperatuur aan (90) en na afkoeling 60 graden, besloten om terug naar huis te rijden en de waarschuwing om onmiddellijk te stoppen en de motor af te zetten te negeren. Al die tijd stond de thermometer op het dashboard in het rood. Nadat de motor tot 50 graden was afgekoeld, met een kontaktloze thermometer gemeten, blijkt de meter op het dash gelijk in de hoek te slaan, zodra het kontakt aangaat. Op een hangend metertje of lampje kon je vroeger nog wel een tikken , zodat deze terug, of uit gingen. daar heb je nu meer geweld voor nodig.
Nu schreef ik al dat ik niet exact meer weet hoe ik het opgelost heb, omdat ik ook zekeringen verwijderd en terug geplaatst heb. Maar ik denk dat mijn laatste actie het opgelost heeft. De V70 heeft een in hoogte verstelbaar stuur. Dit heb ik, met kracht, enkele malen naar onder en boven bewogen tegen de beide aanslagen, toen ik daarna het kontakt weer aanzette sloeg de meter weer normaal uit en was de melding weg.
Mijn theorie achter deze oplossing is dat de meter een vals kontakt maakte en dat dat door de schokken weer is losgekomen, of juist weer goed kontakt is gaan maken. Is er iemand die ook zoiets heeft meegemaakt bij dit stoere merk en type?

Koekblik

Geplaatst door Koekblik , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Koekblik, 1 jaar geleden

Niemand iets soortgelijks meegemaakt? Ifso doe er je voordeel mee, bedankt voor het lezen, case closed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.