Volvo V70: defect electrische bedieningsinstrumenten in linker voordeur

Bouwjaar: 2001

Stroom en massa gemeten op de kabel die de linker deur in gaat. Beide goed. Stekkers in de deur zitten ook vast. Andere deuren zijn afzonderlijk wel te bedienen. Het geheel aan bediening in de linker deur incl. afstandsbediening werkt niet. Wie heeft voor mij een oplossing?????

Geplaatst door

V70T5 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Laat het eens uitlezen door de dealer. ik denk dat de deurmodule kapot is. De afstandbediening werkt niet via die module maar via de module bij de binnenverlichting. werkt de andere afstandbediening wel? Als die wel werkt zal de afstandbediening stuk zijn.

Dus de auto laten uitlezen bij de dealer en je komt meer te weten.

volvoxc90 0
badge

18 jaar

Vergeten te vermelden dat dealer heeft uitgelezen. Hij kon geen storing vinden. Andere afstandbediening werkt ook niet!! Mag ik concluderen dat deze twee problemen, afst.bed. en linker voor deur, los van elkaar zouden staan??????

V70T5 0

18 jaar

Kan de dealer ook de parameters van de deurmodule uitlezen, of de kan hij helemaal niet communiseren met de deurmodule?
Kan de dealer via communicatie met de spiegel zien of de afstandbedieningen "gezien" worden door de spiegel, en kan hij met de Vida-kast de auto op slot zetten en van slot halen.
Hoe kun je de auto dan op slot zetten?, reageren de deuren wel op de sleutels?
Wat je ook kunt proberen is om de accupoolklem te verwijderen, een paar minuten wachten, contactsleutel in stand 2 zetten en dan pas de accupoolklem weer monteren, mischien dat hij dan "los" komt.

Ja, het staat los van elkaar. Hoe is het gekomen zo maar of na vervanging van de module? De dealer kan bij de fabrikant vragen of de software goed geladen is. Soms wil dat wel eens mislukken.
De tip van de Volvo specialist kan helpen en de vragen die hij gesteld heeft zijn ook goed maar dat weet alleen je dealer dat zal hij wel niet allemaal verteld hebben of wellicht niet eens hebben uitgevoerd.

Wat was zijn conclusie?

volvoxc90 0
badge

18 jaar

Ik ga bovenstaande zaken proberen uit te voeren heren. De 'ellende' is gekomen na vervanging van het dashboard. Bedankt zover.

V70T5 0

18 jaar

Bedankt voor jullie tips. Je gelooft het niet! Stekker op de airbag sensor, tussen voorstoelen, lag los. Niente problemo meer.

V70T5 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.