Volvo V70: Deurmodule

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4t

Vorige week met de auto naar de dealer geweest ivm problemen met de vergrendeling, bediening elec. spiegel/raam, aan de bijrijderkant, en geen temperatuurweergave meer op het dashboard. Na uitlezen bleek de deurmodule defect te zijn en een nieuwe kost ca. €450. Kan deze module niet gerepareerd worden of eventueel vervangen worden door een module uit een sloopauto?

alvast bedankt.
groeten Huub

Geplaatst door

v70 2.4t (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zorgen dat je er een treft met hetzelfde onderdeelnummer en met een zo klein mogelijk verschil in productie-datum, dan is de kans het grootst dat het werkt.

En dan moet er natuurlijk een software-reload voor de PDM (Passagier-Deur-Module) om de auto met de "nieuwe" deurmodule te laten werken.

Zonder de SW-reload werkt hij vrijwel zeker niet

Hallo Volvo Specialist, ik moet nog iets vermelden mbt de deurmodule. Ik heb een deur moeten vervangen van de auto ivm fikse parkeerdeuk, echter de deurmodule werkte in de gedeukte deur nog perfect. Ik heb vervolgens de gedeukte deur vervangen door een deur van een sloop-Volvo. Het binnenpaneel heb ik gewoon overgezet en vanaf dat moment werkten de eerder genoemde bedieningen niet meer. Weet jij of het dan ook nodig is om de betreffende SW-reload uit te voeren?

groeten Huub

v70 2.4t 0

17 jaar

Sw-relaod kun je bijna altijd uitvoeren. zou niet onverstandig zijn vindt het vreemd dat ze dat niet geprobeerd hebben.

volvoxc90 0
badge

17 jaar

Is de stekkerverbinding van de deur -> deurstijl nog in orde (geen stekkers teruggedrukt of beschadigd ?)
Is de sloopdeur van hetzelfde modeljaar (eventueel andere penbezetting van de diverse stekkers ?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.