Volvo 740: dimlicht blijft branden

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4

Hallo , Het dimlicht van mijn volvo blijft soms branden ,als ik de accu los maak gaat het licht uit en blijft uit als ik de accuklem er weer op zet ,ik kan dan de verlichting gewoon weer aan zetten ,ook als ik bij de zekeringenkasje even rammel ,krijg ik de verlichting soms uit ,

groeten steve

steve 500

Geplaatst door steve 500 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

relai dat blijft plakken misschien

steve 500 (0), 13 jaar geleden

Ja dat dacht ik dus ook ,maar nu. bij het zekeringkastje zitten twee relais die reageeren op het dimlicht.als ik het licht aan zet en ik de eene relai eruit trek gaat het licht uit ,stop ik deze weer terug ,dat gaat het licht weer aan. maar als het licht dus blijft branden en ik trek de andere eruit dan gaat het licht ook uit maar als ik deze terug zet blijft het licht uit ,??

ik heb ook de relais verwisselt maar dan gaat bij het inschakelen van de lichtschakelaar het licht uit ipv aan

Harm338 (0), 12 jaar geleden

Ook ik heb een rare storing op dit gebied. Het begon een tijdje geleden met het uitvallen van mijn rechter koplamp. Bij het controleren bleek dat er op de fitting spanning staat (12V) als er geen lamp in zit. Als dan de lamp in de fitting zit dan staat er 0-volt op. Rara politiepet. Er is een draadje van de goede fitting doorgetrokken naar de niet werkende, en er was weer licht. Een noodoplossing dus.
Maar nu.... een hele rare. Als ik de auto uitschakel, sleutel uit slot, verlichtingschakelaar op 0.uit dus, blijft het licht branden! Ik heb de zekering er uit gehaald, anders is de accu weg.
Heeft iemand dit ooit meegemaakt? En hoe opgelost?

Overigens, ik heb een V40 van 2003, diesel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.