Volvo 440 1995: "Doorslippen" van de CVT automatische versnelling

Bouwjaar: 1995, Motorinhoud (cc): 1800

Soms, bij het rijden lijkt het alsof de automatische CVT versnelling doorslipt. M.a.w. je moet (veel) hogere toeren draaien met soms veel minder snelheid, en op de snelweg is dat niet fijn. De Volvo-dealer vertelde ons dat de versnellingsbak aan het sneuvelen is. Deze te laten vervangen zou +/- ¤2200 gaan kosten (tsjing tsjing). Zijn er mensen die ook deze ervaringen hebben en wat de oplossing was? Ik kan namelijk mijn vakantiegeld veel beter gebruiken. Voor de rest is de auto perfect voor ons. Alvast bedankt!!1

skamsma

Geplaatst door skamsma (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat de volvo dealer vertelt kan heel goed kloppen. Ons Nissan Micra 1.0 met CVT automaat heeft het zelfde euvel. Maar raad je aan om bij diverse garages even te gaan vragen wat er is en wat het kost. Het kan veel verschil maken bij het vervangen van de bak. Het is namelijk een tijdrovende klus.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wil je een goede diagnose en een betrouwbare (als het nodig is)bak. Informeer eens bij autotrans. www.autrans.nl

skamsma (0), 19 jaar geleden

Helaas! De auto moest naar de garage om de CVT versnelling te laten vervangen door een (zo juist) gereviseerde andere bak.
Kosten: ¤1750,-- incl BTW & arbeidsloon. Het schijnt dat de CVT bij dit type auto de zwakke plek is. Nu maar hopen datr hij het lang genoeg vol houdt totdat we de nieuwe Volvo S40 kunnen kopen. Ik wil Quentin & Volvoxc90 hartelijk bedanken voor hun reacties. Problemcar bedankt voor deze zeer handige website die ik dan ook zeker zal doorgeven aan andere.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.