Volvo V40 2001: Draagarm/wielgeleidingstang achter V40 , vastgeroest!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Beste Leden,


Ik ben gisteren en vandaag bezig geweest aan de achterte draagarmen/wielgeleidingstangen(zie foto1 onderaan)
Nu leek alles goed te gaan,was me de langste begonnen.Die zaten er zeer snel onder.
Maar toen begon het probleem,linksachter begin ik aan de kleine en de boutjes in het chasis kwamen er snel uit, dan bleef er enkel de grote bout (uitlijnbout) nog over die dus door de bus gaat van de stang.
Men had mij vertelt om enkel aa nde moer te draaien en zeker niet aan de bout zelf(vanwege dat die concentrisch is).Ik heb alles 3 maam ingespoten met losmaak olie even de tijd gegeven en wou maar niet loskomen.
Na een tijd zo hard ik kon,een paar keer geprobeerd en uiteindelijk brak de bout en moer af,ik kreeg daarna nog steeds de bout niet uit de bus getikt.
Na een uurtje of 3 ben ik dan als laatst mogelijke de slijpschijf er bij gaan halen en met veel prutswerk en 1,5uur later heb ik de bus aan de andere kant net naast de rubber door kunnen slijpen.(zeker niet mogelijk voor de andere kant want deze kant is al bijna om zeep).
Nu had ik wijselijk gewacht tot vandaag voor de andere kant en deze zit nog vaster,naar een plaatselijke garagist gegaan die alles klaar krijgt meestal en zelfs hij met sleutel erop en langs onder(zodat hij er een ijzeren buis van 1,5m overheen kon schuiven ) kreeg hij er geen beweging in en brak de bout zelfs niet.
Nu heb ik net van een kennis een schrobzaag/ Reciprozaag geleend omdat dit mij de enige optie leek waarmee ik het eventueel deftig er tussen uit kreeg.
Ik was van plan op de gewoon net naast de rubber links en rechts door te zagen (door bus en bout),dit ging al iets beter van plaats die je hebt dan met een slijpschijf.Echter had hij maar 1 ijzer zaagblad en deze begaf het toen ik halverwege zat aan de linkerkant.
Is het de moeite om tot morgenavond te wachten en proberen met een setje nieuwe zaagbladen?

Of is er iemand die dit probleem kent en er een beter oplossing voor heeft?of een tip in mijn situatie?


Alvast bedankt

psxman

Geplaatst door psxman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

psxman (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost!!

Met schrobzaag bovenste helft doorgezaagt en met slijpschijf onderste helft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.