Volvo S80: ecm-6400 code

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 170

hallo allemaal. mijn volvo s80 start en rijd heel goed maar soms op stationeer hoor ratelende geluiden paar seconden dan gaat de weg bij vida geeft ecm-6400 code en op de scherm van auto emissie service vereist. heeft iemand idee van waar de ratelende geluid komt?

kaat67

Geplaatst door kaat67 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

Nokkenas versteller waarschijnlijk defect of vervuild. U heeft een auto op LPG dus, zal de motor waarschijnlijk niet vervuild zijn door black sludge. Anders kan de nokkenasversteller ook verstopt zijn en eventueel ook het nokkenastandwiel.

kaat67 (0), 7 jaar geleden

dus moet ik eigenlijk nokkenasversteller en nokkenastandwiel eerst controleren? de geluid is echt hard maar duurt 3-4 seconden dan weer weg.

Highway (120) PRO, 6 jaar geleden

Vooral nokkenasversteller. Ik heb 1 keer mee gemaakt bij een benzineauto dat het nokkenastandwiel zo vervuild was dat er veel rare storingen waren. Haal de stekker eens los voor het starten en kijk of je het geluid dan nog hoort en probeer te localiceren waar het geluid vandaan komt versteller of nokkenastandwiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.