Volvo V70: electronische storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Hallo,

Voor de zomer hadden we problemen met de Volvo. Het is begonnen met een harde bonk/schok, waarna binnen in de auto de verlichting aangaat en er een melding komt linkerachterportier open. Na even aan de kant te hebben gestaan en motor af te zetten, is probleem tijdelijk opgelost.
Na verloop van tijd werd het steeds erger, totdat alle electronica uitviel en ik van parkeerplaats, naar parkeerplaats ben gereden.
In de garage zijn alle zekeringen (met corrosie) vervangen en het probleem leek opgelost. Totdat ik vorige week weer de melding kreeg (na bonk en schok etc) linkerachterportier open. Eerlijk gezegd durf ik zo niet meer in deze auto te rijden. Bij het doormeten in de garage is niets gevonden. Ook alle contactjes bij linkerachterportier zijn nagekeken, maar niets gevonden.
Het lastige is dat het ook niet altijd gebeurd als je rijdt. Maar ik ben bang als ik doorrijd dat het dan weer van kwaad tot erger wordt. Wie heeft enig idee waar we de oorzaak moeten zoeken/kunnen vinden?
Alvast bedankt.

Ria

Geplaatst door

VolvoEmmen (0)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Die harde bonk/schok duid op een korte stroomonderbreking.
Massakabels bekeken.
Accupolen nog goed vast.

primera p11 0

9 jaar

Hartelijk dank voor uw reactie,
Ik zal de garage vragen daar naar te kijken. Tot dusver hebben ze niets kunnen vinden. Inmiddels is er door mijn partner 60 km heen en 60 terug gereden zonder problemen, maar ik vertrouw het niet meer. Lijkt me toch niet zonder gevaar.

VolvoEmmen 0

9 jaar

Misschien vocht in je CEM ( centrale elektronica module )

Herman BMW 0
badge

9 jaar

Hallo Herman,
dank je voor je tip. Ook deze nemen we mee naar onze garage. Mochten er daadwerkelijk de juiste oplossing gevonden worden dan laten we dat hier weten.

VolvoEmmen 0

9 jaar

Auto is donderdag naar de garage geweest, ook al heeft het probleem de afgelopen weken zich niet meer voorgedaan. De garage is met alle tips aan de slag gegaan. Alle kabels/stekkers schoongemaakt, zekeringen bekeken en een buis losgemaakt, schoongemaakt en weer vastgezet. Update gedaan van de software. Ze zijn niets tegengekomen waarvan ze met zekerheid kunnen zeggen dat dat het probleem kon veroorzaken. Nu toch maar weer rijden en hopen dat het toch is opgelost.
Dank jullie voor het meedenken,
Ria

VolvoEmmen 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.