Volvo V70 2005: Foutcode 135F

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5244T4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 136

Klant rijdt altijd heel rustig en ondervindt geen problemen, maar soms maakt hij een langere rit over de snelweg en bij hogere toeren springt hij in noodloop. Uitgelezen foutcode 135F.

Op de scanner van Snap-on zien we dat de luchtmassameter keurig meeloopt. Maar de EGR varieert niet, alleen bij gasgeven naar dicht en stationair ook een vaste waarde ipv pendelen. We hebben de rookmachine erop gezet om de intercooler te controleren maar die is ook dicht en ook verder geen lekkage te zien.

Iemand een tip? EGR misschien? Komt zo te lezen niet vaak voor dus vind dat een beetje een gok, maar wat kan het anders nog zijn?

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema PRO , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

Robbie Jensema PRO, 2 jaar geleden

Dankzij de telefonische hulplijn de oplossing: Arjen Hofstra wist me te vertellen dat de foutcode mogelijk betrekking had op een stelmotor van de wervelkleppen waar wel eens een verbindingsstangetje los kon gaan. Deze bevond zich voor op de motor bij de distributie.

Zie foto.

En inderdaad lag die los. Vastgemaakt en de EGR gaf weer een signaalspanning af op de scoop en de auto ging niet meer in noodloop.

Gouden tip van de hulplijn!!!!

Dankje Arjen.

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.