Volvo V50: foutcodes BCM 0108 en SWM 020A .Stuurwiel is niet te initialiser

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: T5 aut DSTC

Ik heb een Volvo V50 T5 aut DSTC uit 2004 met een steeds terugkerende storing SWM 020A en BCM 0108.De SWM is ondertussen vervangen en opnieuw software erop gezet en er is ook nieuwe software voor de BCM opgezet.De auto is uitgelezen en de storingen gereset en dan na een proefrit zijn ze toch weer aanwezig. Skid controle blijft branden en het stuur kan niet geinitialiseerd worden,zou iemand weten hoe dit op te lossen of heeft iemand ook ooit deze foutcode of dit probleem gehad en een oplossing gevonden.Alvast bedankt voor de moeite

peter8701

Geplaatst door peter8701 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

je stuurhoeksensor SAS zit geintegreerd in je SWM.
de voeding en/of bekabeling is al gecontroleerd?
want je bcm kan geen contact maken met je SWM.
is de BCM geupdate of opnieuw geladen?
anders proberen opnieuw te laden.

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat de SAS wel recht (niet een ronde verdraait) ??

peter8701 (0), 15 jaar geleden

Hallo,bedankt voor de reactie's.Alles was gecontroleerd en opnieuw geladen maar de storing bleef terugkomen.Het probleem is ondertussen opgelost.Het was de nieuwe SWM,die bleek ook kapot te zijn.Nieuwe gemonteerd en het probleem was meteen opgelost.Hij gaf meteen geen storingen meer aan.Toch voor de zekerheid even nieuwe software er opgezet.Alsnog bedankt voor de moeite.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.