Volvo V40: geen sateliet/gps signaal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb al geruime tijd het volgende probleem met mijn navigatie systeem: Als ik het navigatie systeem van Volvo zelf gebruik (HU 1205) dan rijd ik volgens dat systeem steeds ergens anders dan waar ik daadwerkijk rijd; geen goede positiebepaling dus. Gebruik ik een Tom Tom of Mio en ik zet mijn contact in stand 1 dan zijn plots alle gevonden satelietten weg en worden ook niet meer gevonden (ook niet meer als de motor draait), tot dat ik mijn contact weer uit zet en dan worden de satelietten wel weer gevonden. (in andere auto's werken ze wel dus het ligt niet aan de externe navigatiesystemen. Wat kan er in de auto aanwezig zijn dat stoort op het sateliet/gps signaal vanaf het moment dat het contact wordt ingeschakeld?

Bij Voorbaat dank voor jullie hulp.

biposto

Geplaatst door biposto (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Welk GPS-signaal verdwijnt ??, dat van de Tom Tom of van de HU1205 ??

Is de HU1205 toevallig achteraf ingebouwd en dat de GPS-antenne geen vrij zicht naar boven heeft ?? (niet op de orginele plaats zit).
Vrij zicht betekent dat er zo min mogelijk boven mag zitten (1 laagje karton kan nog (dashbord-bovenkant)), en metaal zeker niet !!

biposto (0), 16 jaar geleden

De Hu1205 is origineel door volvo bij aflevering ingebouwd. Deze heeft het probleem dat de positie bepaling niet correct is. Het gps signaal dat verwijnt op het moment dat het contact wordt aangezet is die van de Mio en Tom Tom. Overingens dit probleem is pas sinds een paar maanden, daarvoor werkten allen correct.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.