Volvo V40: airco/ecc

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

Hetvolgende: op weg naar Italie begon Airco te piepen bij lage toerentallen, met name in de file. Wanneer ik de airco uitdeed was het geluid weg. Airco gaf wel voldoende koude lucht. Op plaats van bestemming verergerde de zaak. Airco schakelde bij stationair toerental met regelmaat in en uit. Boven ca. 3000 bleef hij aan. Later bij stationair toerental tijdens het vanzelf in en uitschakelen gingen lampjes van accu en ik dacht airbag tegelijkertijd met het in en uitschakelen van de aircopomp aan en uit. Ik heb tijdens dit verschijnsel in de motorruimte naar de pomp gekeken, elke keer dat de elktrokoppeling de pomp met regelmaat bijschakelde stond hij stil en blokkeerde hij, met als gevolg dat de multisnaar qua toerental vertraagde en daardoor de dynamo dus ook vertraagde en het lampje in het dasboard ging branden omdat hij onvoldoende bijlaadde.

Op de terugreis weigerde de ventilator in de auto er ook nog mee. Bij voldoende rijsnelheid kwam er via de ventilatorrooster wel lucht binnen. Zo kon ik wel de warm/koud stand en de roosterstandkeuzeknop testen. Dit werkte gelukkig nog wel.

2 problemen dus. Heeft iemand adviezen/tips omtrent de 2 problemen. Gaarne uw reaktie.

Bij voorbaat mijn dank

J.

Jeffrey de Weerd

Geplaatst door Jeffrey de Weerd (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ik de klacht lees zal het de accupluskabel of de minkabel zijn. dit kun je makkelijk achter komen door je vinger op het gedeelte te leggen waar de kabel aan de klem zit gefelst.

Lees deze topic eens voor de oplossing. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Kabel vervangen is ook een mogelijkheid.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Is niet gewoon de aircopomp het probleem.
dat deze veel te zwaar loopt en daardoor de boel blokkeert.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

De derde mogelijkheid is de krukaspoelie die doorslipt door de trillingsdemper.

Of een combinatie van de hier boven genoemde oplossingen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.