Volvo V40: Motorproblemen door airco V40

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo Volvo-vrienden,

M'n Volvo V40 heeft een raar verschijnsel. Ervaring leert me dat de airco de boosdoener is. Airco niet actief: geen problemen. Airco wel actief, wel problemen:
- stottert bij motor starten en maakt een "geruis-geluid": best te vergelijken met een strijkijzer: eerst plat strijken en bij het opnieuw recht zetten: dat geluid wat je dan hoort, zo is dat "geruis-geluid";
- maakt datzelfde geluid doorgaans bij het rijden, niet altijd;
- bij het rijden (meest optrekken) stottert de wagen, alsof hij kracht verliest, zich inhoudt...;

Maar vooral, en daar ben ik vandaag op uitgekomen: rij gewoon met de wagen (bv. 50 km/u) terwijl airco uit staat, zet tijdens het rijden de airco op en ik voel aan m'n gaspedaal een schok en de auto lijdt aan groot krachtverlies... Staat de airco niet aan: rijdt als een fluitje van een cent! Enig idee wat het probleem is of kan zijn? Kan ik hiermee sloot vallen, ik heb m'n wagen dagelijks nodig voor professioneel gebruik...

Dank voor het antwoorden.
Groeten

Mr.Traffix

Geplaatst door Mr.Traffix (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat een airco een (sissend) bijgeluid maakt betekent meestal dat er te weinig koelmiddel in zit !!

Een airco voelt men ZEER duidelijk inschakelen (zeker in de lagere versnellingen), zelfs bij de grotere Volvo's (V70 - S60/S80) is het nog goed merkbaar !!

Het kan natuurlijk ook dat jou airco-pomp toch veel te zwaar draait !!

Mr.Traffix (0), 16 jaar geleden

De airco-installatie heb ik twee weken geleden bij de dealer laten controleren (ik vermoedde toen al iets): alles prima in orde: er moest maar 100 gram koelmiddel bijgestoken worden. Een airco inschakelen mag je toch niet voelen dat haast 30 tot 35% van je vermogen afneemt...?

Mr.Traffix (0), 16 jaar geleden

Hallo Volvo-vrienden,

Een collega van me, maakt me attent op de zogenaamde "aircoriem". Die zou bij slijtage deze (hogervermelde) problemen kunnen geven. Vraag is: werken airco's van Volvo met zo'n aircoriem of niet? Of moet ik het probleem in een totaal andere richting gaan zoeken?

Tnx for your reply!

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Aircoriem? Hij bedoeld de multisnaar of iets anders? Als je multisnaar op tijd vervangen is en de spanner goed is dan denk ik niet dat daar het probleem zit. Heb je bovenstaande antwoorden al gecontroleerd?

Mr.Traffix (0), 16 jaar geleden

Volgens de Volvo dealer zit daar zelfs geen multisnaar in. Ik heb er geen idee van in elk geval. Nu ja, ik heb een afspraak met de dealer op 25/8. Tot dan zal ik zeker geen airco meer gebruiken, uit schrik. Er komt trouwens zo van die pure diepvrieslucht uit de ventilatoren...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.