Volvo 480: Gerommel onderkant auto

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik heb een probleem en hoop dat jullie me kunnen helpen. Het probleem luidt als volgt:

Als ik een kilometer of 70/80 of hoger rij dan hoor ik een soort van metaalachtig gerommel aan de onderkant van de auto. In beginsel dacht ik dat dit de achterdemper was, omdat daar een gat in zat. Deze is inmiddels vervangen, maar het gerommel is er niet minder op geworden.

Momenteel twijfel ik eraan of dit wel de uitlaat is. Het gerommel blijft namelijk ook (op constant niveau) als ik de koppeling in heb. Tevens heb ik de uitlaat na laten kijken en deze bleek in ieder geval van de buitenkant in orde (de uitlaat zit ook goed vast). Aangezien het geluid ook constant blijft als ik de koppeling in heb lijkt het mij logisch dat de binnenkant van de uitlaat ook nog in orde is.

Het probleem is dat ik nu niet weet wat de oorzaak kan zijn. Aan de onderkant is namelijk ook weinig abnormaals te zien, en lijkt het mij logisch dat door de "wind" bij hogere snelheid "iets" in beweging wordt gezet dat gaat trillen ofzo.

Zijn er mensen die dit probleem herkennen of wellicht een oplossing weten?

Groeten,


Hoesienou

gehamer

Geplaatst door gehamer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 480? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvolover11855 (0), 18 jaar geleden

bedenk me net is het mischien niet het uitlaat hitteschild onder de auto wat ergens los zit?

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Rotte schokdemper misschien? Of er rammelt iets tegen de bodem aan in de uitsparing waar ook je reservewiel zit ('t oog van een sleepkabel bijvoorbeeld)?
suc6
Peter

gehamer (0), 18 jaar geleden

Ik zal alletwee de opties eens gaan bekijken. Bedankt!! en ik hou jullie op de hoogte.... Hoop dat het lukt!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 480 of stel zelf een nieuwe vraag.