Volvo V40 1998: Gloeikaarsen vervangen

Bouwjaar: 1998, Motorinhoud (cc): 1900

Wou de 4 gloeikaarsen van mijn V40TD van 1998(Renault Motor)vervangen. De twee langs de kant van de versnellingsbak gingen makkelijk, maar de andere 2 aan de kant van de distributie kunnen precies niet vervangen worden zonder de waterpomp te demonteren. Er is niet voldoende plaats om de gloeikaarsen eruit te halen. Bestaat er een trucje of dient er inderdaad avn alles gedemonteerd te worden? Alvast bedankt aan degene die mij hierover kan inlichten.

Ferry.

FERRY3031

Geplaatst door FERRY3031 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is wel te doen maar een beetje lastig brandstofleiding wegnemen en dan met een steeksleutel of dop met kniestuk.
De waterpomp waar je het over hebt zal wel brandstofpomp zijn.

Harold4157 (0), 20 jaar geleden

Hoi Ferry,
Je kunt er inderdaad zeer moeilijk bij maar ik heb ze zelf vervangen door ze eerst los te draaien en dan met een staafje (telescopisch) met aan het uiteinde een klein magneetje eruit te vissen en zo ook de nieuwe weer terug in het gat te steken. Het is even pielen maar het lukt wel. Niet makkelijk wel mogelijk zonder verder ook maar iets te demonteren.
Succes verder!

groeten,
Harold

3234dmtr (0), 20 jaar geleden

Heb het zelfde gehad met een Mitsubishi Carisma (zelfde motor). Uiteindelijk is het gelukt door slagje voor slagje te draaien met een steeksleutel tot de gloeibougie voldoende loszit en dan met de hand verder losdraaien. Je hoeft dan inderdaad niets te demonteren. Dunne lenige vingers zijn wel een pré...

FERRY3031 (0), 20 jaar geleden

Inderdaad de koudstartvervroeger is waarschijnlijk de boosdoener, klikt maar enkele keren. Zou ik deze zelf kunnen vervangen of dient een dealer dit te doen? Alvast bedankt voor de informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.