Volvo V50: Handrem terug stellen / remblokken achter vervangen V50 2008

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo

Ik wil de remblokken vervangen achter van mijn V50. Voor is al gebeurd en is simpel.
Maar waar moet ik de handrem terug stellen om achter de remblokken te vervangen en moet ik nog ergens op letten?
Bij de beschrijving van de originele volvo blokken staat hoes bij handrem onhhog trekken en dean zie je stelmooer! Maar bij model 2008 is dit anders!

BVD Wilm

Geplaatst door

elhorto (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je moet de handrem niet terug stellen. De zuigers moeten al draaiende terug gedrukt worden met speciaal gereedschap. Met een waterpomptang lukt het wel, alleen heb je kans dat de stofhoes van de zuiger kapot gaat. En dan komt er vuil tussen met alle gevolgen van dien.

Hallo Arjan

Moet ik nog een speciale kant op draaien met die zuiger. Heb gekeken en kan het met de sleutel van de haakse slijptol precies in de twee gaten komen dus die sofhoes beschadig ik niet.

elhorto 0

12 jaar

Gewoon indraaien alleen moet je ook wat druk zetten. Er is speciaal gereedschap voor om de zuiger terug te draaien. Het zal wel gaan met je sleutel maar niet eenvoudig.

Highway 600
badge

12 jaar

Het is gelukt met de sleutel van de haakse slijper, alleen dan ook nog druk zetten was wat lastig. Teweinig handjes! Dus effe een hulpje erbij gehaald.

elhorto 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.