Volvo XC70 2001: Heftig bonken/Trillen XC70 2.4 AWD

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244t

Hallo Iedereen,

Ik heb een Volvo XC70 2.4t Awd staan met het volgende probleem. Bij het nemen van een bocht en gasgeven trilt/dreunt/bonkt de auto hevig onder de stoelen. Ook met rechtuitrijden heb je het idee dat er 4 kromme velgen onder de auto zitten. Nu zegt er iemand, haakse overbrenging is stuk. Auto op de brug gezet, in zijn D en alle 4 de wielen draaien mee. Geen rare geluiden verder te horen. Wel heb ik het idee dat de achterwielen 2 keer zo snel draaien als de voorwielen. Iemand hier ervaring mee ?
Alvast bedankt.

GertB

Geplaatst door GertB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jan307SW (0), 8 jaar geleden

Heeft het awd syteem van de volvo een viscose koppeling er tussen zitten welke de awd regelt? Zoja dan zou ik daar eens naar kijken. Het klinkt als of er geen differentieel werking zit tussen de voor en achteras. Hiermee niet te kang door rijden zou ik zeggen.

R_Bakker (0) PRO, 8 jaar geleden

Het vet in de voorste homekneetkoppeling van de as die naar achteren loopt wordt hard doordat deze te dicht langs de uitlaat katalysator loopt.
Heb dit al 2x meegemaakt.
Ik heb deze uit elkaar gehaald schoongemaakt en op nieuw in het vet gezet, je kan het ook voelen als je hem eraf haalt en beweegd

GertB (0), 8 jaar geleden

Dit type heeft een viscokoppeling op het achterdifferentieel. Homokineetkoppeling heb ik nog niet gecontroleerd, bedankt voor de tip! Deze week gaat hij op de brug en gaat de as eronder uit. Kan dit spontaan ontstaan ? Er zijn geen rare geluiden gehoord, en de auto heeft maar 198000km gelopen.

GertB (0), 8 jaar geleden

Uiteindelijk heb ik de as eronder uit gehaald en de koppeling opnieuw in het vet gezet. Helaas hielp dit niet.
Haakse overbrenging bleek toch defect, deze vervangen samen met de viscokoppeling. Probleem verholpen.
Ohja, ook nog 4 nieuwe banden gemonteerd met dezelfde omtrek.. Ze zijn er dus erg gevoelig voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.