Volvo 440: hete handremhendel

Bouwjaar: 1995

Vooral met warm weer wordt de handrem van mijn 440 (1995) warm tot heet (afhankelijk van de buitentemperatuur???). En daarmee bedoel ik zowel de plastic greep als het metalen deel wat je kan voelen "tussen de haartjes" van de console tussen de stoelen. Eerst dacht ik dat de achterremmen vastliepen (de trommels werden te warm) maar nadat deze gangbaar waren gemaakt bleef het euvel bestaan. Ook kan ik de handrem moeilijk aantrekken. Deze bleek al in de uiterste stand te staan. Als mogelijke oplossing kan er een nieuwe handremkabel opgezet kan worden, maar dan is het nog niet zeker of het dan over is. En dat brengt me bij het laatste; ik begreep dat andere merken auto's er ook last van hadden (Vectra) dus dat het niet iets ongewoons is. Toch kan het er bij mij moeilijk in dat het normaal is dat het metalen gedeelte van de handrem gewoon heet wordt. Warm kan ik mij nog voorstellen, maar heet niet. Wie heeft de oplossing??

440

Geplaatst door 440 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Peter,

Komt dat niet van de warmte straling van de uitlaat.

Hans

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans, volgens mij heb je gelijk. Bij de 440 zit de kat zowat precies onder de handrem handle. Misschien ligt het hitteschildje eraf. Even onder de auto kijken dus.

440 (0), 18 jaar geleden

Sorry voor de late reaktie. Het probleem lag inderdaad in het ontbreken van een hitteschildje (volgens mijn garagehouder heeft het er zelfs nooit één gezeten). Even in de metaalrestenbak zoeken, een paar parkertjes en het probleem was opgelost. Heeft mijn garagehouder zelfs gratis gedaan!

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk aan, opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.