Volvo V50: Hoger verbruik Volvo V50 bwj 2009

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1994, Vermogen (kw): 100

Sinds enkele maanden heb ik een af en toe een hoger verbruik op mijn Volvo. Reeds diverse keren bij een dealer binnen geweest en die vinden het ook niet.
Als ik normaal op autostrade rijdt is het verbruik rond de 5L/100km aan 120Km/h. Dit stijgt dan ineens tot 8.5L/100km aan dezelfde snelheid. In file begint auto makkelijk te schokken en rijdt niet vlot. Als ik de auto stil leg en terug vertrek is dit niet beter (dus sensor zou ik kunnen uitsluiten). Als ik de dag erna terug vertrek (na een nacht stilstaan) komt het na 10km rijden terug. Dit duurt dan 2 a 3 dagen en daarna is het weer in orde. Verbruikt mijn Volvo terug aanvaardbaar. Ik tank elke week een volle bak diesel (kwaliteitspomp Shell, Esso,...) en doe genoeg km/dag om voldoende brandstofflow te hebben.
DPF is vervangen op 120 000km, EGR is reeds afgekoppeld (plaatje en stekker los), sensor op hoge drukpomp is vervangen. Volgens dealer is de Eolys kit nog voldoende aanwezig en zit de DPF nog niet vol.
Auto heeft nu 204 000km en heeft onlangs nog een nazicht gekregen op 200 000km bij een Volvo dealer.

Benne_sa

Geplaatst door Benne_sa (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.