Volvo V50 2007: hoog olieverbruikna bijvullen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1999

Mijn V50 (I) verbruikt snel de eerste ca halve liter motorolie, daarna blijft het niveau bijna stabiel. Wat is er aan de hand?

th0mas

Geplaatst door th0mas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 2 jaar geleden

Er hoeft niet zoveel aan de hand te zijn , gezien het peil niet verder zakt , carterventilatie zou je eens kunnen controleren .

th0mas (0), 2 jaar geleden

Dank!

th0mas (0), 2 jaar geleden

Onmogelijk aan mijn Waalse garagist uit te leggen dat de carterontluchting moet worden nagekeken. Heb geargumenteerd dat als de druk in het carter te hoog wordt er olie langs de zuigerveren omhoog wordt gedrukt en verbrandt (klopt dat, ben geen sleutelaar). Kan iemand het aan mij uitleggen?
Wat meespeelt is dat ik eens heb bijgevuld met Valvoline 5W30 die precies aan de specificaties van Ford zou voldoen maar je had geen viscositeitsmeter nodig om te zien dat ie veel dunner is dan de olie die de garage erin doet (C3-olie, ze zien de 2-liter-motor daar kennelijk als hoog vermogen-motor); sindsdien lekte de motor tussen het blok en de versnellingsbak. Intussen olie gewisseld, lekt amper meer. Probleem van ruim halve liter snel verbruiken en daarna heel weinig heeft de auto volgens mij al sinds ik hem ca 3 jaar geleden kocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.