Volvo V50 2006: Olielek onbekend onderdeel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4184S11, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Goedendag allemaal. Ik heb een Volvo V50 1.8 16 kleppen uit 2006. Ik wist niks van auto's, daarom een boek over autotechniek gelezen en de Haynes manual gekocht. Gaande weg leer ik mijn auto kennen.

Er lekt olie waardoor er onder aan mijn motorblok constant een druppeltje olie hangt.

Als ik het spoor omhoog volg kom ik uit bij een onderdeel dat op de overgang van mijn motorblok op de transmissiebox zit.

Kan één van jullie dit onderdeel duiden? Mijn garage/dealer heeft enkele reparaties moeten doen aan de koppeling en versnellingsbak vlak na de aanschaf, ik wil weten of dit onderdeel toen beschadigd heeft kunnen raken.

Op foto 1 zie je hoe de pakking tussen dit onderdeel en het motorblok/transmissiebox kapot is.
Op foto 2 zie je hoe de zijkant wel nog een rubber afdichting heeft.
Op foto 3 en 4 zie je de markering op een overzichtsfoto uit de manual. Als je onder de motorkap kijkt zit het rechts onder de luchtinlaten.
Op foto 5 zie je wat ik denk dat het onderdeel is op een 3D annimatie van een Duratec HE filmpje (de Ford motor die in deze Volvo is gebruikt)

Bedankt!

Moerkie

Geplaatst door Moerkie , lid sinds 2 weken geleden

2 Reacties

Moerkie, 2 weken geleden

De afbeeldingen

. . .

Moerkie, 2 weken geleden

En de foto's

. .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.