Volvo V50 2006: Olielek onbekend onderdeel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4184S11, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Goedendag allemaal. Ik heb een Volvo V50 1.8 16 kleppen uit 2006. Ik wist niks van auto's, daarom een boek over autotechniek gelezen en de Haynes manual gekocht. Gaande weg leer ik mijn auto kennen.

Er lekt olie waardoor er onder aan mijn motorblok constant een druppeltje olie hangt.

Als ik het spoor omhoog volg kom ik uit bij een onderdeel dat op de overgang van mijn motorblok op de transmissiebox zit.

Kan één van jullie dit onderdeel duiden? Mijn garage/dealer heeft enkele reparaties moeten doen aan de koppeling en versnellingsbak vlak na de aanschaf, ik wil weten of dit onderdeel toen beschadigd heeft kunnen raken.

Op foto 1 zie je hoe de pakking tussen dit onderdeel en het motorblok/transmissiebox kapot is.
Op foto 2 zie je hoe de zijkant wel nog een rubber afdichting heeft.
Op foto 3 en 4 zie je de markering op een overzichtsfoto uit de manual. Als je onder de motorkap kijkt zit het rechts onder de luchtinlaten.
Op foto 5 zie je wat ik denk dat het onderdeel is op een 3D annimatie van een Duratec HE filmpje (de Ford motor die in deze Volvo is gebruikt)

Bedankt!

Moerkie

Geplaatst door Moerkie , lid sinds 5 maanden geleden

3 Reacties

Moerkie, 5 maanden geleden

De afbeeldingen

. . .

Moerkie, 5 maanden geleden

En de foto's

. .
check

Beste antwoord, geplaatst door ex-trucker, 4 maanden geleden

Op de foto's zie je de startmotor foto 1
Ook zie je op die foto de starters krans.
Normaal zit er geen pakking tussen start motor en bak cq koppelingen huis.
Ik denk dat bij het eruit halen van de bak de laatste rest van de leerling het begaf of een klein beschadiging in de keer ring.
Die zit achter het vlieg wiel op de motor.
Omdat te kunnen komen is het vliegwiel eraf halen dan inspecteren..
Maar eerst de versnelling bak demonteren
Als de vliegwiel Ollie krijgt slinger hij door de koppelingen huis..je krijgt centrifugaal
Denk aan centrifuge die water weg slingert dat doet nu je vlieg wiel

    Dank je wel voor de uitleg, dat is het inderdaad! Als ik youtube raadpleeg zie ik het filmpje van de ANWB die dit onderdeel uit elkaar haalt en uitlegt. Super - Moerkie, 4 maanden geleden
    En ook bedankt voor je mogelijke oorzaak van de olie. Ik zal naar de garage gaan en met deze info wat kritische vragen stellen. - Moerkie, 4 maanden geleden
    Graag gedaan..succes met je Volvo en de garage ik hoor het wel! Die keer ring die pal achter de vlieg wiel zit in het blok . Daar gaat eerste de koppeling op gemonteerd dan gaat de prie as van je bak in..als je niet meer en de prie as in krijgt zit hij schuin met mogelijkheid de leerling te beschadigen..en dat probleem is niet merk geralateert al komt het bij de Volvo V50 voor maar ook bij Ford focus Ford focus is het platform voor de V50 en S60. Alleen de 2.4 is een Volvo blok op alle Volvo Er is ook nog de 2.5 alle zijn uitgerust met 5 cilinder. - ex-trucker, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.