Volvo S60: HU 1205 en Nokia 91 carkit

Bouwjaar: 2001

In mijn auto zit een Hu 1205, een nokia 91 carkit en een hoofdsteun met ingebouwde luidspreker en aangebouwde microfoon. De mute van de carkit schakelt (via een relais) de complete HU 1205 uit. Dat betekent dat ik ook de navigatie kwijtraak tijdens een telefoongesprek. Is er niet een schakeling te maken waarbij de mute alleen maar de autoluidspekers uitschakelt of dempt? Dan kan ik namelijk tijdens een telefoongesprek de navigatie op het display blijven gebruiken.

h.darmee

Geplaatst door h.darmee (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

2 mogelijkheden mute van de hu 1205.
Je sluit de gele draad van het carkitje aan op de 1205 maar dan komt er telefoon in de display te staan. Je navigatie blijft wel intakt. Andere mogelijkheid is een mutebox waarbij het geluid van de telefoon over de speakers gaat. Het radiogeluid wordt dan uitgeschakeld en het geluid van de telefoon gaat over de speakers van de radio. Het display blijft intact naar mijn idee.
Ik zou de eerste optie proberen omdat dat het goedkoopste is.

h.darmee (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je advies. Er zitten nogal wat aansluitingen en ik heb geen beschrijving van de functies van al die aansluitingen. Weet je ook waar dat gele draadje op moet worden aangesloten?

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, ook niet uit mijn hoofd maar dat is simpel te vinden.
Gebruik een spanningzoeker voor auto's en niet met een ledje er in maar een lampje. Je prikt de spanningzoeker achter in de stekker en als het op de display telefoon komt te staan heb je de goede pen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.