Volvo S60 2001: Probleem in elctrisch circuit?

Bouwjaar: 2001

Als ik de verlichting van de S60 aanzet, en daarbij een knipperlicht, dan lijkt de verlichting wel een discolampenset. Alhoewel het maar lichtjes gebeurt, knipperen alle lampen, zowel intern als extern + display op het dashboard vrolijk mee. Ook als ik de auto even vollicht aanzet, maar motor af, krijgt ik binnen no-time Laagspanning Accu op het display.

Enig idee wat het is en hoe het op te lossen?

Bijkomend verschijnsel: De achterklepsluiting (die electronisch verloopt) werkt ook niet meer. Ik weet niet of e.e.a. met elkaar hand in hand gaat. Zekering bekeken. Die is ok. Het slot sluit niet meer, en de tiptoets reageert ook niet. Ik heb zelf geen stroomschema's van de S60, maar m.i. lijkt dit in het slot te zitten. Daarin zal vast een soort van relais zitten die het slot bediend. Hierover nog ideeën?

Thanks

Mike

Gardacus

Geplaatst door Gardacus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt een slechte massa van de achterklep die via het lampje van de kentekenverlichting (die zit toch op de klep?)
het probleem verspreidt. Evt een extra massa tussen de klep en de auto monteren.

Gardacus (0), 19 jaar geleden

Nou, het eerste probleem lijkt opgelost. Ik had mijn Pioneer Radio/CD/Mp3 speler nog niet ingebouwd. Nadat ik dit gedaan heb, lijken ineens, als tovenarij, de dippende powerproblemen weg te zijn! Ik zal morgen nog es kijken, maar ik heb uitvoerig getest.

Resteert het probleem van de kofferdeksel. Ik zoek eigenlijk een stroomschema van de S60 d5 of een overzicht van de relais. Misschien dat ik het daar moet zoeken. De tiptoets werkt goed. Die heb ik doorgemeten.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

je hebt kans dat je nu een (extra) massa gemaakt hebt via de radio naar het chassis en daarom het probleem weg is van de knipperde lampjes.

E.J (0) PRO, 19 jaar geleden

vervang de accu eerst maar eens

Gardacus (0), 19 jaar geleden

Ja... want inderdaad het probleem is tóch nog niet opgelost. Ik zal es een andere accu proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.