Volvo 460: inhouden bij plankgas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: B18

Een poosje terug heb ik vanwege problemen met het vorige motorblok er een ander motorblok ingezet. Daarna liep de motor weer goed, alleen als ik plankgas geef houd de motor iets in. Topsnelheid ligt nu rond de 140 km/h maar zou zeker 20/30 km/h hoger moeten kunnen. Als ik het gaspedaal voor 2/3 indruk heeft hij ongeveer net zoveel vermogen als bij plankgas. Zolang ik het gaspedaal niet te ver indruk (verder dan 2/3) loopt de motor perfect, alleen bij extra gas gebeurt er weinig en lijkt het vermogen iets af te nemen, en gaat het licht schokkerig.

Ik heb de inlaat van het vorige motorblok en het huidige motorblok erop gehad maar het blijft hetzelfde. Het probleem is volgens mij minder of niet aanwezig als ik op benzine rijd.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn en of het makkelijk te verhelpen is?

johanl

Geplaatst door johanl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor op benzine wel goed loopt bij vol gas, dan denk ik dat er te weinig LPG bij vol gas komt.
Dat kan leiden tot dure gevolgschades als verbrande kleppen, dus even laten kontroleren bij de LPG-specialist.

johanl (0), 13 jaar geleden

Zijn er geen punten die ik zelf na kan kijken?

ovi (0), 13 jaar geleden

Zit er in de gasleiding die naar inlaat loopt geen stuk met een dikke schroef in?
Dit is de schroef om de hoeveelheid gas te regelen en als deze te ver is ingedraaid heb je op LPG dus te weinig vermogen. Gewoon verder opendraaien.
Aan de ontspanner zelf zit ook een regelschroef en die moet je eerst uit of indraaien tot de motor het mooiste (soepelst) draaid.
Ook goed alle verbindingen v/d LPG leidingen nakijken want het gebeurd dat er één los staat en je langs daar valse lucht binnen zuig met weer vermogenverlies als gevolg.

80B4ever (0), 13 jaar geleden

Uitlaat of catalysator gedeeltelijk dicht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.