Volvo : Kachelverlichting

In mijn middenconsole zitten bovenin 3 draaiknoppen voor de Climate Control. De linker (aanjager) is de verlichting defect.
Is daar makkelijk bij te komen en zoja, hoe? Ben bang om iets af te breken. En wat voor lampje moet erin?

Alvast bedankt.

jfikse

Geplaatst door jfikse (55) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Paneeltje weg trekken en je kunt de lampjes bij.
De dealer kan je dan de lampjes leveren het zijn gewone steeklampjes weet alleen niet hoeveel Watt.

jfikse (55) PRO, 18 jaar geleden

Nou, niks steeklampjes dus.... zitten gesoldeerd op een print, aan de achterkant van het bedieningspaneel.
Om erbij te komen moet ik dus het complete bedieningspaneel verwijderen...na de radio en het paneel van het infocenter.
Dat gaat me nu even te ver. En dan moet ik waarschijnlijk een complete print kopen! Lekker!

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry, klopt heb me vergist. Je kunt de 4 schroeven eruit draaien dan druk je de regeleenheid terug de radio er uit en het bakje of je moet een bigfront hebben dan in het middenonder een parker losdraaien. Nu is dat gedeelte los en kun je dat iets naar voren trekken of wat amkkelijker is dit gedeelte er helemaal uit nemen een loze stekker en een van de infocenter. kun je de regeleenheid draaien en de lampjes met fitting er uit draaien en het is geen complete printplaat. Gewoon 3 lampjes met fitting. Ongeveer een half uurtje werk met alleen aan kruisschroevendraaier

jfikse (55) PRO, 18 jaar geleden

Het is gelukt. Ik moest de radio, de radiobay en het Infocenterpaneel compleet verwijderen. Toen het kachelpaneel, 2 stekkers los + een slangetje van de interieurtemp. sensor en helemaal uitnemen. Lampjes zitten erg diep verzonken en met veel gepruts eruit gekregen. Zijn ook heel speciale lampjes, met blauw glas.
Maar enfin, ze branden weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.