Volvo : Luchtmassameter

Ik heb twee dagen geleden de luchtmassameter vervangen. De problemen waren dat de auto niet sneller wilde dan 110 en hij trok erg traag op.

De eerste dag na installatie geen problemen alles functioneerde goed. Echter nu heb ik weer het probleem gehad dat de auto niet sneller wilde dan 110. Ik heb de auto opnieuw gestart en vervolgens was het probleem weer weg. Kan iemand mij vertellen of de computer na vervanging van de lmm gereset moet worden of da het probleem nog ergens anders in kan zitten?

Keije

Geplaatst door Keije (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem zit waarschijnlijk ergens anders in want een luchtmassameter hoeft niet gereset worden. Dan er bij gaan ze maar zelden stuk bij een V40 of de O-ring tussen het huis en de luchtmassameter moet eruit geschoten zijn.

Welke foutcode had je of heb je?
Welke motor heb je?

Als je dat niet weet langs de dealer en uit laten lezen.

Keije (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik heb een 1.9D phase II 102 Pk Europe

Ik heb geen diagnose appartuur dus ik weet geen foutcode. Wat wel opviel is dat het probleem zich weer voordoet wanneer ik stevig moet remmen.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt dus een diesel.
Zo belangrijk is het dat je als je hier een vraag stelt dat je de goede gegevens geeft.
ik denk dan meer aan de ERG klep of turbo regeling.
De eerste serie heeft een probleem gehad met de EGR.
Als er teveel uitlaat gas terug de motor ingaat dan loopt hij voor geen meter. Als het slangetje naar de turboregeling verstopt zit dan wordt er ook niks geregeld. Het kan zijn dat door het vervangen van de luchtmassameter het slangetje even open geweest is als vind ik die kans klein.
Ik zou even kijken naar het slangetje dat op de grote slang zit van af het luchtfilterhuis. Dit slangetje loopt naar het schutboard.
Als dat niet dicht zit denk ik de EGR maar voor een goede diagnose zou ik naar de dealer gaan. De kans ik ook aanwezig dat als de ERG klep kapot is dat het een spruitstuk gaat kosten omdat de egr klep er niet uit te krijgen is.

Keije (0), 18 jaar geleden

Nogmaals bedankt,

Ik zal een afspraak maken met een dealer of ze de auto uit kunnen lezen.

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

EGR-Klep kun je wellicht reinigen. Want is waarschijnlijk vervuild en een nieuwe monteren is denk ik niet goedkoop.

Keije (0), 18 jaar geleden

Heren,

Ik ben vrijdag naar de dealer geweest om hem toch maar aan de computer te hangen.

De volgende foutcode werden getoond:

emc-1816
emc-1826

De dealer kon het probleem niet direct lokaliseren en wil graag de auto een dag mee hebben om het probleem te reproduceren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.