Volvo V40: kloppend geluid links achter. (V40 1.9 TD 1998)

Bouwjaar: 1998

Hallo Volvo liefhebbers.
Ik heb eeb vreemd iets: onder mijn Volvo zitten orginele LM velgen met Michelin primacy 195/55/15. Nu hoor ik tijdens het rijden tussen de 40 en 80 KM, en naar stilstand toe, links achter een kloppen geluid. Lijkt erg op een vlakken kant van een band. Hierop heb ik mijn velgen van voor naar achter gezet en ook nog eens kruislinks gewisseld. Het geluid blijft. Als ik daarentegen mijn stalen reserve wiel, 175/65/15, links achter er op zet dan is dit weg. Ook de velgen stuk voor stuk gewisseld met een andere type LM velg van Volvo v40, het plokkend geluid blijft: reservewiel linksachter en het is weg???
Ik weet het niet meer maar je zou zeggen dat het niet aan de velgen/banden zou liggen.
Het is een irritant geluid en ik zou het graag weg willen hebben.
Wie kan hier iets over zeggen, een tip geven enz.

Hartelijk bedankt alvast.

Jack

JackB

Geplaatst door JackB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

snoek (0) PRO, 18 jaar geleden

als je banden niet gecupt zijn is het wiellager defect.

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

Een wiellager maakt een ruisend geluid, dit hoor je als je het wiel van de grond loshaalt en hem een zet geeft. Kosten zijn nogal hoog... op de sloop kun je ws. wel een goed alternatief vinden.
Beetje idiote vraag misschien: zit je velg dan wel goed vast tegen de trommel aan?

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het wiellager wordt niet vervangen als je het reservewiel er op legt. Je hebt de wielen gewisseld van voor naar achter en weet je zeker dat het geluid toen nog steeds achter zat en niet voor?? Ik denk namelijk dat je banden gecupt zijn anders denk ik omdat je bandenmaat iets anders is dat de band ergens tegen aan komt. het boutje van modderplaat of iets dergelijks dit hebben we een keer gehad. Gecupte banden kun je voelen door met je hand over het looopvlak te gaan als je aan de binnenkant hobbels voelt (soort van zaagtand) heb je gecupte banden.

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inderdaad ook het idee dat het aan je banden ligt. Maakt het misschien wat uit als je de spanning verandert?

JackB (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.
Een lager geloof ik niet in daar het met het reservewiel ook hoorbaar moet zijn en ook een grommend geluid?. Het is echt een plok geluid alsof je een vlakke plek op de band hebt(geluid komt per omwenteling). De banden hebben de orginele maat:195/55/15 en lopen nergens aan, ook geen krassen oid op de banden (ga ik nog eens bekijken). Gecupt? ik heb een LM velg met nieuw band op de auto rond gewisseld en het geluid blijft steeds van links achter komen. Reservewiel erop en weg is het geluid. En ja, ik heb mijzelf ook achter de oren gekrabt maar nu een keer of vier dit gedaan en laatst dus samen met een vriend en ik kan er niets anders van maken. Op een slechte weg hoor je geen geklapper of plok geluiden, alleen goed hoorbaar op asfaltwegen. (gecupte banden gaan toch ook grommen als een kapot wiellager?)
Ik hoop dat iemand wat herkent of te binnen schiet.
Alvast bedankt.

Jack

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

Ik heb geen volvo... maar ik heb het ooit gehad (Hanomag) dat een bout niet strak genoeg kon worden aangedraaid, waardoor de velg bij mn. laag toerental een miniscuul stukje van de trommel afkwam met een soortgelijk geluid. Ik geloof weer niet in je banden, verschil tussen je res.wiel en deze is de velg of de band. Als de banden gewoon goed zijn en de wielen al diverse keren zijn gewisseld blijft er logischerwijs niets anders over dan de velg, toch?
gr Willem

JackB (0), 18 jaar geleden

Na het lezen van bovenstaande heb ik de wielbouten omgewisseld met andere (gesloten bouten gewisseld met open bouten). Geen resultaat, het plokken blijft. Ook nog eens gekeken of het wiel vrij loopt, ik zie nergens iets dat hij aanloopt. Tevens nog maar eens achter in de auto gaan zitten en duidelijk hoorbaar links achter(achterstoel neergeklapt). Dan lijkt het wel of je licht voelt. Op slecht wegdek hoor en voel je geen geklapper van de wielophanging, voor en achter niet.
Hopeloos wordt ik hiervan. Wie heeft enig idee. Moet toch op te lossen zijn?

Vr. gr., Jack

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

Is het de ophanging of de schokbreker misschien?

JackB (0), 18 jaar geleden

Gisteren nog eens geluisterd met een monteur. Lijkt toch wel het wiellager te zijn, een kapot kogeltje ? Ga deze in het weekend vervangen. Jullie horen nog.
gr. Jack

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

kogeltjes zullen het ws niet zijn, zijn meestal rollagers....

volvov50 (0) PRO, 18 jaar geleden

jack,is deze auto wel eens uitgelynd het komt veel voor dat uitlijning verkeert staat/gevolg kub banden/veel slijtage
let op soort chass 3soorten verschillende uitlijn gegevens
geheid dat je wiellager defect is

JackB (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal,
Ik heb de auto net een paar maanden en ik weet niet of de auto uitgelijnd is. Aan de banden kan ik dit nog niet zien daar deze er ook net, wel gebruikt, onderzitten. Verder is vandaag het wiellager vervangen. Het geluid is helemaal weg. Heerlijk.( goede inschatting van jullie)
Alleen had ik een grommend geluid verwacht, heb ik al eens eerder gehoord, lijkt erg op gecupte banden, en niet een tokkend geluid.
Verder, voor Joey, kost het lager 142 excl (Volvo dealer) en binnen een uur is deze geplaatst.

Bedankt.
gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.