Volvo XC70 2000: koeling probleem druk in systeem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 t

bij deze auto ontstaat na ongeveer 10 km rijden druk in het koel systeem.slangen worden echt hard.wat is allemaal al vervangen ? thermostaat origineel, radiator, waterpomp gecontroleerd, 7000km geleden de cil kop na lang wikken en wegen eraf gehad , kop afgeperst , gevlakt , was geen duidelijke oorzaak te zien. na alles gemonteerd te hebben was alles eerst goed nu weer druk in het systeem. auto raakt niet aan de kook temp blijft goed . alleen na langere ritten 30 km en meer komt de koelvloeistof door de expansie dop naar buiten (druk) wie heeft dit al eens eerder beleeft ??? PS het gaat om een classic.

h.brouwer

Geplaatst door h.brouwer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Slangen mogen best hard worden als ze na het afzetten van de motor maar niet lang hard blijven. Welke kleur dop zit er op het reservoir? De oude grijze zijn vervangen door een groen type. Dit wil wel eens helpen. Ook komt het relatief vaak voor dat er een haarscheurtje in een van de cylinders zit, daar waar 2 cylinders bij elkaar komen. De wand is daar relatief dun....Is echter moeilijk te zien dus valt niet direkt op.

h.brouwer (0) PRO, 13 jaar geleden

De auto is inmiddels weer geweest en loopt soms nu ook op 4 cilinders kleur van de dop is groen. Is er iemand die ervaring heeft met die haarscheurtjes in de cilinder wand?? auto heeft wel druk in het systeem maar raakt ook niet aan de kook.

bormie (0) PRO, 13 jaar geleden

co% test op koelsysteem uitvoeren

h.brouwer (0) PRO, 13 jaar geleden

Is niet meer mogelijk motor is inmiddels geploft koelvloeistof er uit einde.het rare blijft nadat de koppakking is vervangen het ong 700km goed is geweest dan zou je denken het moet toch iets met de kop te maken hebben . het verhaal hiervoor van die scheurtjes in de cilinders is mij tot nu toe onbekend wie heeft dit wel eens gehad ???

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Kijk eens naar de volgende link:

http://www.volvo850forum.nl/index.php/to...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.