Volvo XC70 1999: Versnellingsbak ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4T

Volvo: automaat - 192.000km. In stand D en R komt de auto niet van zijn plaats. Bij inschakelen W wel (via 3e versnelling). Als eenmaal op gang gebracht rijdt en schakelt de auto goed.
Vanmorgen naar de garage, maar moest achteruit en dat ging dus niet. Van de oprit gesleept met blokkerende voorwielen. Iemand enig idee ?

gregorius

Geplaatst door gregorius (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk dat de bak het gewoon heeft begeven. Vertanding van de voorste haakse overbrenging gaat ook wel eens stuk maar dan hoor je een schuurend geluid bij gasgeven in ze D.

gregorius (0), 13 jaar geleden

Volvo dealer denkt hetzelfde maar gezien de kosten die ze rekenen vandaag besloten tot een 'second opinion'. De auto wordt weggebracht voor een 2e diagnose.
Dealer heeft cardan-as en aandrijfas rechtsvoor gedemonteerd om de auto gangbaar te krijgen. De oorzaak is toch niet echt duidelijk.
Volgens '2nd opinion' ook mogelijkheden bij de haakse overbrenging of electronica. Even afwachten.

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=gregorius]Dealer heeft cardan-as en aandrijfas rechtsvoor gedemonteerd om de auto gangbaar te krijgen. De oorzaak is toch niet echt duidelijk.
Volgens '2nd opinion' ook mogelijkheden bij de haakse overbrenging of electronica. Even afwachten.[/quote]
Dan is het waarschijnlijk de haakse overbrenging ja. Het zeg maar tandwiel waar de haakse overbrenging mee aan de bak zit gaat vaak stuk.

Succes ermee.

gregorius (0), 13 jaar geleden

Probleem is opgelost. Het differentieel was vastgeslagen. Revisie van alle onderdelen is uitgevoerd. De uiteindelijke oorzaak: vermoedelijk slechte/vervuilde olie.
Dure grap maar de auto loopt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.