Volvo V70: Koelventilator blijft draaien.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 20v

Hallo,

Ik heb zojuist een probleem met mijn volvo v70, het volgende is er aan de hand als ik de auto op contact zet
gaat de koelventilator gelijk draaien terwijl de motor nog koud is. Haal ik de sleutel uit het contact blijft de koelventilator nog rustig na draaien zo'n 5 min.Het probleem is nu ook dat de motor niet meer op bedrijfstemperatuur komt kan de stekker van de ventilator losmaken maar dat is geen oplossing. Wie heeft hier een oplossing voor?

Mvg Carlo

Volvothebest

Geplaatst door Volvothebest (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

karel123 (0) PRO, 12 jaar geleden

er zit genoeg koelvloeistof in? anders denk ik aan de sensor die de vin aanstuurt het thermocontact.

Volvothebest (0), 12 jaar geleden

Beste Karel,

Koelvloeistof zit er ruim voldoende in, dat thermocontact zit in de radiateur neem ik aan. Zal er morgen is naar kijken.

Highway (140) PRO, 12 jaar geleden

sensor zit bij thermostaat. Ga naar een garage en laat voor de zekerheid toch uitlezen er zit een storing en dat kan op dit moment meerdere dingen zijn.
De koelfan is een veiligheid voor de motor niet oververhit raakt.

Volvothebest (0), 12 jaar geleden

Het verhaal van de koelventilator blijft een vreemd probleem heb de stekker los gehaalt een paar dagen zo gereden toen de stekker erop gedaan en het probleem was weg. Ben toen maar bij de dealer geweest daar ben ik ook niet veel wijzer van geworden. Het eerste wat er geroept wordt uitlezen maar ja ik weet gewoon als er geen storingslampjes branden dat er niks voor den dag komt. Maar wijs de kast erop aan gesloten en inderdaad er kwam niks voor de dag, dag 30 euro voor nop toen kwam er een 2e monteur die zei meestal doen wij alles vervangen dan. Ja zeg ik kan ook een nieuwe auto kopen wat een verstand zeg maar goed ik rij nog steeds zonder koelproblemen. Nu heb ik het volgende akkefietje de kachelventlilator werkt niet meer op stand 4 lijkt wel of het virus van koel naar warm is over geslagen, stand 1,2 en 3 geen probleem maar bij 4
valt de plus in één keer weg. Bedieningspaneel en de weerstand is oké de motor ook , wie weet waar hij zijn plus vandaan haalt op stand 4.

Volvothebest (0), 11 jaar geleden

Auto is inmiddels verkocht!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.