Volvo V70: Koelvin blijft doorblazen.

Bouwjaar: 2001

hallo,
Een V70 van 11-2001 blijft de koelvin doorblazen na het contact uitzetten. (en gaat soms ook echt niet uit)
Volvo dealer gebeld ivm het probleem, maar volgens hun geen garantie omdat dit chas. nr. erbuiten valt.
Tevens is de terugroep aktie juist voor het niet inslaan van de koelvin. Is dit waar? Ik ben benieuwd voor een evt oplossing
Groeten Jan Devilee

detom

Geplaatst door detom (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

de terug roep actie is volgens mijn op beide gevallen het niet inslaan en blijven doordraaien. Als je auto voor controle naar de dealer moet krijg je een brief van Volvo Nederland.
De koelvin heeft ook een functie voor de airco en koelen van de motor. Als je de auto afzet is het normaal dat de koelvin een tijdje daarna ineens gaat draaien en een tijd blijft draaien ook de airco heeft een nablaas functie om de verdamper te drogen om schimmelvorming tegen te gaan.

Of je de juiste koelvin hebt is te controleren aan het gedeelte op het huis. Daar zit een rechthoekig doosje dat is de regeleenheid waneer er een zwarte kap op zit moet hij vervangen worden is dat doosje van metaal is alles in orde. Als je het niet vertrouwd kun je altijd naar je dealer gaan voor een check.

detom (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt xc90, de auto is gisteren hier geweest en er zit al een metalen dekseltje op. De klant houdt het nu even bij hoe lang de vin evt. blijft doorblazen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.