Volvo V40 1997: koppeling

Bouwjaar: 1997

hoi heb een probleempje als ik de auto start zonder de kop ingedrukt dan krijg ik een rammelend geluid raak ik hierna de kop aan dan is het over nu word mij bij de garage verteld dat "ze" dit allemaal doen, die volvo's dus ? kan iemand mij vertellen of dit klopt? en wanneer is die kop dan aan vervanging toe? of wat kan ik doen om er vanaf te komen ? en wat kost evt het reparen ervan ong. ? bvd frank

dylantje

Geplaatst door dylantje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hobbiebob (0), 19 jaar geleden

Hallo, ik heb het zelfde probleem. Het gebeurt af en toe ook als de motor al gewoon loopt en ik laat (in de vrij) de koppeling opkomen. Volgens de dealer in Eersel heeft het met iets in de koppeling te maken (dat weet ik ff niet :) maar er werd geadviseerd om, zeker als je al wat kilometers gereden hebt, de hele koppeling te vervangen omdat dit nogal gecompliceerd is en je daarmee het hele systeem vervangt en voor zeker 150.000/200.000 km gereviseerd hebt. Hij vertelde er zonder blozen nog even bij dat het zo rond de 800 euro gaat kosten. Hij zei dat het steeds erger kon worden, maar daar heb ik nog geen last van. Voorlopig laat ik het even zo, en start ik maar met een ingedrukte koppeling. Trouwens, vraagje...heb jij ook een krakende koppeling...misschien dat dat gerelateerd is namelijk.

dylantje (0), 19 jaar geleden

hoi marco bedankt voor je info ik heb de koppeling ook nog niet laten maken en ik start hem ook met ingetrapte koppeling. ik heb ook een krakende koppeling maar wel alleen binnen in de auto dan. dat heb ik opgelost door de cilinder die daar zit goed in te smeren met vet en een goede teflon in te spuiten. gaat goed en ik heb al 266.000 op de teller staan en dus laat nog niks reviseren want hij rijd nog prima verder.als hij echt kapot gaat kun je altyd nog laten maken, heb ook al wel koppakking vernieuwd niet bij dealer natuurlijk. maar heb verder zeeeeer veeeel plezier met de v40 .

Hobbiebob (0), 19 jaar geleden

Hoi Frank, ik heb dus ook een krakende koppeling. Het kan namelijk komen doordat de koppeling niet helemaal soepel loopt, blijft hangen en dat dat het rammelende geluid veroorzaakt. Ik heb me laten vertellen dat het kraken van de koppeling redelijk goedkoop te verhelpen is (140 euro +/-), misschien een oplossing van beide problemen... Bij de volgende beurt ben ik van plan de koppeling te laten maken. Mocht het schelen dat hoor je het nog!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.