Volvo S60: Krukassensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 92

İk ga ervan uit dat het motormanagement het signaal van de krukassensor nodig heeft om te starten.

Stel dat de sensor door een slechte positionering moeilijkheden heeft om een juiste signaal te sturen naar het motormng. De ene keer start het de andere keer niet.

Eens de motor start, heeft het motormng nog steeds het signaal nodig van de krukassensor ?

2devraag : als het krukassensor geen signaal sturen (door slechte positionering), kan je dan alsnog met een startpiloot de motor laten draaien ?

tufeyl

Geplaatst door tufeyl (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Motor management systeem heeft continue het signaal van de krukaspositie sensor nodig.
Zowel tijdens het starten, als in normaal bedrijf.
Dit om het moment van inspuiten te herkennen en ook om te weten welke cylinder er moet worden ingespoten.

Een diesel kun je nog wel aan laten slaan op b.v. startpiloot zonder krukaspositie sensor signaal.
Dat is omdat de verbranding in een diesel vanzelf gaat, zonder dat er een vonk nodig is.
Vaak geeft een slechte krukaspositiesensor bij een heel laag toerental verkeerd aan en daarna bij een hoger toerental (ook stationair) weer net voldoende tot goed aan.

Wat zijn de exacte klachten in jouw geval?

tufeyl (0), 5 jaar geleden

Voertuig had al een tijd startproblemen. Na lang zoeken brandstofpomp vervangen en eerste 2000 km deed het goed en daarna begon startte het ene keer wel zonder problemen en andere keer soms na 5-6 keer proberen (net voor het brandstofpomp). Starter draait motor rond, maar motor slaagt niet aan.

Voor het vervangen van het brandstpmp was er geen foutmelding te bespeuren (eobd). Maar tijdens dat 2000 km had ik wel 1 keer het melding 'motor management'. Auto reed perfect op dat moment. Na paar keer opstartten en rijden was de melding vanzelf verdwenen.

Nu is het krukassensor vervangen (houder+bekabeling). Garage zei dat het sensor niet goed gepositioneerd stond en dat het met silicone aan zijn houder vast gelijmd was. (volgens mij kan dit missch gebeurd zijn tijdens vervangen van het distr riem destijds door andere garage).

Aangezien de startproblemen op elkaar lijken ben ik ook niet 100% zeker of het nu 2 aparte problemen waren en het probleem nu opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.