Volvo V70: laadvertraging

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Mijn V70 start altijd op de eerste slag. De dashboard- en hoofdverlichting gaat echter pas na 2 of 3 seconden na starten feller branden. Mijn garage dacht dat de dynamo bezig was kapot te gaan, maar hij levert 14,29 V aan de accupolen bij lopende motor. Het laadstroomlampje werkt normaal en gaat uit. Omdat de accu na een paar dagen stilstand 11,6 V aangaf, heb ik er eerst maar een nieuwe accu in gezet. Het oplichten van de verlichting blijft echter, pas helder na 2 sec.Het rust-voltage na een paar dagen is nu wel 12,5 V.

Toch de dynamo? Inbouwen is een rotklus. De vakman van het revisiebedrijf vertelde me dat sommige dynamo's pas korte tijd na het starten beginnen te laden, om de motor en de startprocedure te ontlasten.
Is dat zo? En bij deze auto? Kan er verder nergens wat over vinden.

Tadorna1

Geplaatst door Tadorna1 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tadorna1 (0), 8 jaar geleden

Ik heb van niemand hier verder een reactie gekregen (dat schiet dus ook niet op), maar een automonteur heeft me verzekerd dat er bij sommige regulateurs inderdaad een laadvertraging is ingebouwd. Of dat bij een V70 zo was wist hij niet, maar ik ga er maar van uit dat dit zo is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.