Volvo V40: Lamba signaal blijft continue branden

Bouwjaar: 2004

Hallo Allemaal,

Ik heb probleem me mijn Volvo V40. Ik heb de motor gewassen en nu heb ik dat de lamba signaal continue blijft branden. Ik heb bijna alle stekkers die ik tegen kwam gecontroleerd en ook met contact spray bewerkt. Ben twee keer naar de dealer geweest om te kijken wat het probleem kon zijn. Hun zeiden dat de gasklepsensor een storing geeft. Het kan te maken hebben met vocht. Maar hun weten het ook niet precies. Ze moeten ook gaan zoeken. Ik heb de bougies al gewisseld en ook naar de bonbine gekeken.Verder heb ik veel stekkers bewerkt met contact spray.

Soms kan ik goed rijden en soms kan ik niet harder dan 20 km/h gaan. De lamda signaal en de DSA signaal in de dashboard gaan aan.
Weet iemand wat het probleem kan zijn en waar ik moet zoeken.

Groeten.

striqo

Geplaatst door striqo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als iedere keer het lampje aan gaat en de storing gasklepsensor is zal het dat ook wel zijn ook omdat je soms maar 20 km/h kan.
De dealer wil storing zoeken omdat als ze een component vervangen
en hat de oplossing niet is wil jij niet betalen daarom willen ze zeker zijn.

Het is ook onverstandig om bij de huidige motors de motorruimte schoon te spuiten.
Ik doe dit zelden en dan alleen met beleid en daarna direct droog spuiten.

Als je auto van 2004 is heb je toch 2 jaar garantie waarom dan zelf verder klooien of is je auto niet van 2004?

striqo (0), 19 jaar geleden

Nee die is niet van 2004. Die is van 1997. Dus daar zit er geen garantie meer op!
Maar wat ik niet begrijpt is dat ik de ene dag gewoon goed ermee kan rijden. Maar de volgende dag de storing weer optreed.

striqo (0), 19 jaar geleden

Volvoxc90, ik heb het probleem gevonden. Mijn bougiekabels waren kapot. Ik heb nieuwe erin gedaan en toen werkte het weer goed.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vvolgende keer het juiste bouwjaar invullen.
Het is nog goed mogelijk dat een van je bobine's aan het stuk gaan is. Dit komt vaker voor als je dit weer eens hebt luister of je auto op 4 cilinders loop of op 2 cilinders probeer een stekker van de bobine los te trekken kun je er achter komen welke het is. Ik zou ze wel alle 2 vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.