Volvo V50: Lamp verstellen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Heb een V50 maar ik vind het licht echt slecht van mijn nieuwe aanwinst. Ze staan ook echt te laag, ongeveer een meter of 8 van de auto vandaan komt een einde aan het miezerige lichtbundeltje. Weet iemand hoe ik hem hoger kan zetten? En ja, ik heb al aan het stelknopje gedraait en hij kan momenteel enkel lager :(


Rob

FreeSat

Geplaatst door FreeSat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (120) PRO, 15 jaar geleden

Het beste is dat je dit laat doen door de garage. Zij hebben er een testapparaat voor om de afstelling te controleren. Het zo maar luk raak wat te draaien kan nadelige gevolgen hebben voor de medeweggebruikers.

Ik zal je het niet onthouden waar de stelinrichting zit. Deze zit voor het stelmotortje waar mee je de hoogte versteld als je lading in de auto hebt. het is met een schroevendraaier te verstellen. Als je het niet kunt vinden moet je de koplamp er even uit trekken.
Heb je toevallig org. Xenonverlichting? Dan kan het zakken ook veroorzaakt worden door de auto en daar is een software update van.

FreeSat (0), 15 jaar geleden

Dank je wel, ik heb helaas geen xenon, maar misschien als het niet veel beter wordt door een betere afstelling zal ik toch eens gaan rondkijken voor een Xenon setje. Heb momenteel wel een paar lampjes in de UK besteld die 50% meer lichtopbrengst zouden moeten hebben. Ik ga morgen even naar de Volvo garage eens kijken of zij dat voor me willen afstellen. Bedankt...

Rob

FreeSat (0), 15 jaar geleden

Nu heb ik nog een H7 Pilot Xenon setje liggen, is dit aan te raden om in te bouwen?
Deze heb ik uit mijn vorige auto gehaald (MB W168 A-Klasse)

Rob

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Als er in de Volvo ook H7 zit, gewoon doen.

mvg,
Hans.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat de hoogte-verstelling in de auto niet op laag?
Sorry dat had je al gedaan.

FreeSat (0), 15 jaar geleden

Heb de Pilot set ingebouwd, maar helaas heb ik nog wat problemen met deze set. Vandaag naar de garage geweest en daar kregen ze het ook niet opgelost.
Mijn V50 zet automatisch het licht aan zodra ik het contact omdraai, maar als ik hem meteen doorstart start 1 van de lampen niet op. Hebben de lamp zelf vervangen, de kabel, de condensatorkabel, de ballast maar helaas geen oplossing. Iemand anders hier ervaring mee?
Als ik de lamp een keer of 10 uit en weer aan doe start hij wel eens op.

Rob

FreeSat (0), 15 jaar geleden

Ondertussen zijn de standaar gaslampjes vervangen door pro-serie lampjes en nu werkt het super, wat ik ook doe, 10 x kort achter elkaar aan en uit, het blijft werken. Super opgelost door mijn dealer.
Jammer genoeg is het nu wel een setje 8000k geworden wat naar mijn zin iets te blauw is, maargoed ik heb volop licht :)

Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.