Volvo 850 1995: lampje airco

Bouwjaar: 1995

na het starten blijven de "controle lampjes v/airco knipperen deze gaan na verloop van tijd uit. (volgens klnat hoort dit niet)

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

na het starten blijven de "controle lampjes v/airco knipperen deze gaan na verloop van tijd uit. (volgens klnat hoort dit niet) Sta

Eppo2715 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk een probleem met een klepstelpmotor. Vooral de recirculatieklep kan nog wel eens problemen geven.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan een oorzaak zijn maar kan ook gewoon een sensor zijn als de lampjes knipperen na een start (10 sec) zit er een foutcode in de klimaatregeleenheid opgeslagen.

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal zijn de interieur temperatuur sensoren vervuild, deze bevinden zich bij de handgrepen boven de voorportieren.Je kunt ze voorzichtig even schoonblazen.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe zijn deze foutcodes te wissen

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij wordt de fout alleen aangegeven als de storing aanwezig is.Dus als het probleem opgelost is zou bij het opnieuw starten de fout niet weergegeven worden.Anders moet je naar de dealer om de storing te laten wissen.

Eppo2715 (0) PRO, 19 jaar geleden

De storingscodes worden niet permanent opgeslagen maar worden gewist als je het contact uitzet. Lijkt me toch de moeite waard de foutcodes uit te laten lezen bij een dealer of ander bedrijf met de juiste apparatuur. Als je aankomt de motor dus laten lopen totdat het systeem uitgelezen is.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

storingscode via de zelfdiagnose uitgelezen "knippercode" de buitenluchttemp.zender bleek defect te zijn. dus je hebt geen speciale apparatuur nodig .

Iedereen bedankt voor de reacties !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.