Volvo 850 1998: Start soms niet

Bouwjaar: 1998

Volvo 850 TDI start af en toe niet bij warme motor. Klacht doet zich alleen voor als motor goed heet is, een hoge buitentemperatuur en na eerst een lange rit gevolgd door een paar korte ritjes.
Geen foutcodes, geen lucht te zien. Wij hebben het probleem maar een keer op kunnen roepen maar toen ik de kap open had startte die alweer.
HELP!

Bouwtje

Geplaatst door Bouwtje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan zijn dat het plunjertje van de elektrische afsluiter op de brandstofpomp blijft hangen wel vaker meegemaakt tijdens het starten een tikje tegen de pomp geven en meteen aanslaan.

Hans

loek6633 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een V70 TDI van 1999. Ik heb gemerkt dat als de auto langere tijd op contact staat (met alle lampjes aan)hij niet aanslaat. Sleutel helemaal terug en een nieuwe poging geeft meteen resultaat.

Eppo2715 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja Loek, dat wordt vaak veroozaakt door de immobilizer. "Producteigenschap".

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Moeilijk,moeilijk Bouwtje. Maar je kunt het probleem dus wel produceren. De juiste wijze om het aan te pakken is er een scoop in te hangen met de vitale aansturingen op de pomp in beeld. Vervolgens het probleem opwekken.
Als alles aanwezig is tijdens het probleem, (stopklep, stelwerkstroom e.d.) dan zou de pomp dit kunnen veroorzaken. Veel kilometers gemaakt?

Eppo2715 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ben met de scoop aan het rijden geweest en heb het probleem in vier dagen en ± 500km maar één keer kunnen oproepen. Toen ik een tweede startpoging ondernam liep t'ie alweer!
Ik denk dat ik eerst het brandstofpomp relais ga vervangen. Als dat geen resultaat oplevert (kan lang duren want het moet minstens 25°C buitentemperatuur zijn). Auto heeft ± 240.000 km gelopen.
Boutje, ook bekend als Volvo no Problemo

Bouwtje (0) PRO, 19 jaar geleden

Na vervanging van het relais is het probleem niet meer opgetreden.
Het ook ook niet meer zo warm geweest........

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb ook een soortgelijk probleem met een 850 TDI '96. Als auto bij koude motor gestart wordt slaat hij slecht aan.Als hij dan aanslaat een zwarte pluim. Het lijkt erop dat als hij niet hoeft te gloeien(warmer als 5 graden)het probleem erg aanwezig is. Ik ben met auto bezig. Moet nog div dingen nagaan. Maar segestie's welkom.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

carlo:
inspuitpomp afstelling controleren

carlo1513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad. Pomp heb ik dynamisch afgesteld met. Probleem verholpen.

Gr. Carlo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.