Volvo S40: lampje lambda sonde gaat soms aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

ik heb het volgende probleem,

sinds kort als ik ga rijden gaat af en toe mijn lambda sonde lampje branden. dit gebeurt eigenlijk alleen als ik op de snelweg zit. omdat ik de auto altijd eerst goed warmrijd is er in het begin ook niks aan de hand, maar als ie eenmaal warm is en ik trap m een beetje door richting de 140 dan gaat op een gegeven moment het lampje aan. laat ik het gas even los dan gaat ie weer uit en trap ik m weer een beetje door dan gaat ie soms weer aan maar ook niet altijd of pas na een tijdje. of ik laat m afzakken tot 120 en houd dan het gas vast, dan gaat ie soms ook aan. gister en vandaag trouwens ook redelijk doorgereden maar toen was er weer niks aan de hand...... beetje vaag gedoe allemaal.

nou weet ik dat het lampje niet alleen aan gaat als er alleen iets mis is met de sonde zelf, maar bijvoorbeeld ook als er evt. iets mis is met de luchtmassameter ofzo. want hij geeft gewoon aan dat hij zijn emissie-eis niet kan halen.

wie kent misschien het probleem of heeft er een goede mening over wat het kan zijn. want weet dus niet zeker of het aan de sonde zelf ligt of dat het ergens anders aan ligt. had zelf zoiets van ik kan wel op de gok de sonde vervangen, maar misschien is het wel heel iets anders..... en anders heb ik nog snel een andere sonde erin gezet.

alvast bedankt, groetjes mark.

kale8ball

Geplaatst door kale8ball (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kale8ball (0), 16 jaar geleden

heb een flesje injectorreiniger bij de brandstof gedaan, waarschijnlijk is het probleem hiermee opgelost..... en anders zou het nog aan het relais van het motormanagement kunnen liggen. deze moet je er dan ff een keer uit halen en er weer in zetten naar het schijnt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.