Volvo V50: Lekkage onder achterzitting V50

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 (140 pk.)

Sinds kort ben ik in het bezit van een V50 (93.000 km. gelopen, bouwjaar okt. 2004). Bij het omhoog klappen van de achterbankzitting ontdekte ik vocht/ condens op het plaatwerk. Ook de isolatiemat onder de zitting is plaatselijk vochtig. Met name aan de rechterzijde. Dit deel ligt hoger dan de voetenruimte. Nu had ik de auto wel net door de wasstraat gehaald. Maar bij een volgende wasbeurt (de boel was inmiddels opgedroogd) waarbij nu ook de onderkant als extra werd meegenomen, viel er niets te bespeuren. Ook met een spuitlans en een krachtige waterstraal viel er niets waar te nemen. Na een rit tijdens regenachtig weer ontdekte ik het weer. Auto heeft wel eens schade gehad (bovenkant linker achterste Dstijl, t.w. spuitwerk en nieuw achterlicht, totaalkosten € 1350,-), maar dit kan volgens mij geen verband houden met de huidige klachten. Wie herkent dit en weet raad?

scoopV50

Geplaatst door scoopV50 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

Achterklep rubber is meestal de oorzaak

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

lekt vaker bij je achterruitensproeiernozzle afdichting op achterklep.
of je drukklep van je ruitensproeier in de hemel achter lekt.

scoopV50 (0), 15 jaar geleden

Het gekke is dat het schoon!! water is, en mijn hemeltje is nog schoon geen water vlekken. maar mocht het toch van de klep komen hoe kan het onder de zitting op de achterbank komen?
in iedergeval tnx voor jullie reactie

scoopV50 (0), 15 jaar geleden

Beste Herman waar kan ik die drukklep vinden en geeft dat schoon water?

Dik4mekaar (0), 14 jaar geleden

Probleem met de lekkage onder de zitting en, naar toch bleek, de achterbak is verholpen. Dit door de plaatsing van een nieuw rubber langs de opening van de achterklep. Omdat er ooit sprake is geweest van schade op de achterste stijl (t.h.v achterlicht) heeft men kennelijk het rubber aldaar teruggeplaatst, en niet vervangen door een nieuwe, waardoor er een lekkage kon ontstaan. Iedereen bedankt voor z'n reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.