Volvo S40: Lekken airco zodra deze niet op max cooling staat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 5Cyl

Hi,

Ik heb nu al een tijd een probleem waar ik gelukkig eindelijk achter ben wanneer deze zich voordoet. Ik heb een Volvo S40 2.4 met handmatige airco.
Wanneer ik de airco op max koelen zet (zonder streepjes opgelicht) wordt het goed koud en heb ik geen probleem, zowel op recirculatie als op gewoon.

Airco uit, ook geen probleem.

Maar... Zodra ik de airco aan heb, en ook maar een standje hoger heb staan als max koelen, komen er kleine druppeltjes water vanuit me dashboard (Dus niet de AC afvoer) en vallen precies naast het luchtfilterhuis, gezien vanuit de passagiers kant.

Nou dacht ik zelf dat het iets met verwarmen te maken heeft, want ookal staat je airco op de een na laagste stand, lichtjes bij verwarmen zal hij wel doen.

Heeft iemand dit eerder gehad of heeft iemand enig idee welk onderdeel lek zou kunnen zijn? Dacht zelf aan kachel radiator, of de warmte wisselaar

Alvast bedankt!

themx

Geplaatst door themx (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

themx (0), 10 jaar geleden

Ps. Nu ik goed zit na te denken, herinner ik mij dat mijn koelvoeistof door de dealer ver boven max afgevuld was. Toen ik dit zag had ik hem gebeld, en zei deze dat het geen kwaad kon.
Zou het nou zo kunnen zijn, dat hierdoor er te veel druk op het systeem staat waardoor deze nu lekt door de O ring bij de warmtewisselaar?

Lijkt wel een verklaring hiervoor, of zit ik er totaal naast?

kaleido 1 (2115) PRO, 10 jaar geleden

Even proeven waar het naar smaakt , zoet is koelvloeistof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.