Volvo 480: lekstroom

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: ??

Dag mensen ,patient kwam hier met melding elke keer accu leeg,maak ik de min pool los dan smorgens gewoon starten,nu heb ik er een ampere meter ertussen gehangen en meet ik 0.11MA in rust, dit is in principe niks,maar nu wil ik er het fijne van weten,ik heb alle zekeringen eruit gepakt geen verschil ,klokje ,radio dynamo los maakt alemaal niks uit,druk ik met mijn vinger op het schakelaartje van de motorkap vergrendeling(dit zin in het motorkapslot waar die pen van de vergrendeling invalt)dan staat de meter op 0.
lampje onder de motorkap zit hier niet op,nu is mijn vraag wat doet dit schakelaartje???van alarm??ikzelf denk dat de accu niet goed meer is na lang laden krijg ik hem niet vol en met en tester is het een twijfel geval ,dus met nieuwe accu zal het probleem wel opgelost zijn alleen wil ik weten wat dit schakelaartje activeert B.V.D

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 480? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mistermaniac (0), 14 jaar geleden

Sluit het schakelaartje, (doe alsof de kap gesloten is). Zet de auto op het alarm, en open de schakelaar. Gaat het alarm af, dan is deze daarvoor bedoeld.

[quote]Korte beschrijving van de werking van het alarm
Het alarm reageert op:

-het openen van de motorkap (R7), achterklep (H21) of een van de portieren
-het saboteren van de bedrading van de sirene R5 (communicatiedraden met de ECU aansluitingen 2.1 en 2.2)
-beweging (ultrasoon R6)

Het alarmsysteem is voorzien van een sirene (R5) of een claxon (A4). De claxon wordt geschakeld door een relais R9. De claxon heeft een aparte voeding van een zwevende zekering.[/quote]

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

De motorkapschakelaar voorkomt dat de koplampen open of dicht gaan als de motorkap open staat !!!
Dit is om te voorkomen dat iemand er met zijn vingers tussen komt te zitten, want dicht is dicht !!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja dat is het,ik heb net effe gekontroleerd,motorkap open licht aan gaan de koplampen niet omhoog druk ik op die schakelaar gaan de lampen omhoog,weer wat geleerd,, bedankt,,weet je misschien ook hoe het komt dat hier een stroom van 0.11 MA doorheen gaat(alles uit en in rust),druk ik de schakelaar in valt de amperemeter op 0,alle zekeringen verwijderd maar blijft 0.11MA doorheen gaan,dit zal wel zo horen maar wat wordt er dan geactiveerd???

mistermaniac (0), 14 jaar geleden

Misschien een relais?

Hier heb je misscien wat aan
http://volvo480.northernscum.org.uk/file...

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

zooo,hoe kom je daar terecht hier moet ik effe tijd voor nemen bomvol informatie ,inderdaad hoogstwaarschijnlijk een relais wat geactiveerd word,zal deze week eens even een relaitje op accu aansluiten met amperemeter ertussen kijken wat ie trekt,bedankt voor dit schema.

mistermaniac (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]zooo,hoe kom je daar terecht hier moet ik effe tijd voor nemen bomvol informatie ,inderdaad hoogstwaarschijnlijk een relais wat geactiveerd word,zal deze week eens even een relaitje op accu aansluiten met amperemeter ertussen kijken wat ie trekt,bedankt voor dit schema.[/quote]
Google is your friend :)

Zoek maar op Volvo 480 schematics, en dan het eerste linkje

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

jaja heel goed,ik google ook wat af maar had hier niet bij stilgestaaan ben weer even wakkergeschud bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 480 of stel zelf een nieuwe vraag.