Volvo 440: Lekstroom

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 i

Ik heb sinds nov '11 een nieuwe accu. Sinds die tijd heb ik regelmatig een lege accu. De accu is gemeten en niet kapot. Zowat om de 14 dagen staat de accu leeg. Heel vervelend. Ik heb zelf eind vorig jaar een andere radio aangesloten. Misschien het daaraan liggen? Maar ik heb gelezen dat dit niet kan omdat hij aangaat via het contact. Bij vernieuwing van een accuklem bleek dat bij meting de dikke rode kabel die richting startmotor loopt 0,12 a aangeeft. Vermoedelijk lekstroom zegt mijn buurman. Dat is door te meten. Kan het aan het relais liggen richting stsrtmotor. Kan iemand mij helpen. Zelf heb ik er geen verstand van maar mijn buurman is redelijk goed met oudere auto's. Hij vertelde mij eens op een forum te gaan kijken. Misschien heeft iemand een tip voor mij.

lampie269

Geplaatst door lampie269 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

nee dze dikke kabel gaat rechtstreeks naar de startmotor zonder relai er tussen, maar er gaat ook een kabel naar dynamo en zekeringskast dus daar kan het ook in zitten even excat meten evt zekeringen er 1 voor 1 uithalen en kijken of de lekstroom minder word

volvo 1971 (0), 12 jaar geleden

Hoi,

Het kan aan je radio liggen!
Ik had dat probleem ook in mijn S60.

Haal de massa kabel los van de accu
Pak een spanning zoeker en sluit deze aan op de massakabel en maak contact met de carroserie! Brand het lampje, dan laat iemand de zekering van de radio eruit trekken, dooft vervolgens het lampje, dan weet je het zeker!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.