Volvo 850: LPG installatie schakelt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5i

Mijn Volvo 850 wil niet schakelen tussen LPG en benzine. Als ik op de schakelaar druk, gebeurt er niets, de auto loopt gewoon door op LPG, de LED op de schakelaar blijft groen.
Bij het starten van de auto blijft de LED meestal groen, slechts af en toe wordt de LED een paar seconden rood. In dat geval lijkt het er op dat hij inderdaad op benzine start, want wanneer de led na een paar seconden weer op groen gaat hoor je de motor een keertje overslaan.
Ook gebeurt het heel af en toe dat de auto na starten niet goed loopt. Hij start dan goed, loopt ook normaal stationair, maar als je gas geeft heb je helemaal geen vermogen. Dit lost zich meestal op door de motor even stil te zetten en opnieuw te starten, of door gewoon door te rijden. Als je hiermee doorrijdt begint de motor meestal na een paar minuten ineens weer normaal vermogen te leveren. Ik zet dit laatste er maar even bij, omdat het misschien een relatie heeft met het niet schakelen, dit gebeurt me echter maar heel af en toe.
Het gaat overigens over een gewone LPG installatie met verdamper / gasmengstuk, dus geen G3. Het merk van de installatie kan ik niet even snel achterhalen omdat de verdamper op een vreselijk moeilijk bereikbare plaats is weggebouwd.

lammietv200

Geplaatst door lammietv200 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

lammietv200 (0), 14 jaar geleden

Ik heb het probleem met schakelen gevonden. Het bleek de schakelaar te zijn. Ik heb die uit elkaar gehaald, en in de schakelaar zit een vierkant plaatje dat enigszins bol is gevormd. Dit moet netjes in een uitsparing in de schakelaar liggen, maar was bij mij scheef komen te liggen. Daardoor raakte het plaatje één van beide contacten niet. Dus het recht leggen van het plaatje en terug in elkaar klikken van de schakelaar heeft het probleem verholpen

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

dank voor feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.